Kopūstų pyragas – patiekalas, kuris puikiai tiks pietums ir vakarienei. Jis sotus ir tikrai patiks jūsų svečiams ir namiškiams.
Ingredientai:
Tešlai:
- Grietinė – 400 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt.;
- Kepimo milteliai – 5 g;
- Miltai – 120 g;
- Druska – pagal skonį.
Įdarui:
- Kopūstai – 500 g;
- Morka – 1 vnt.;
- Svogūnas – 1 vnt.;
- Augalinis aliejus – kepimui;
- Druska ir prieskoniai – pagal skonį;
- Sezamo sėklos.
Gaminimas:
Susmulkinkite kopūstus, supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką. Troškinkite daržoves, kol jos bus maždaug pusiau išvirusios. Nepamirškite pasūdyti ir pridėti prieskonių. Kiaušinius išplakite su druska, įpilkite grietinės ir gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Užminkykite tešlą.
Pusę tešlos supilkite į kepimo formą, suteptą augaliniu aliejumi. Ant viršaus uždėkite daržovių įdarą ir užpilkite likusią tešlą. Pyrago viršų apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 180° C temperatūroje 40-45 minutes. Skanaus!