Kopūstų pyragas gali būti ne tik skanus kasdienės vakarienės pasirinkimas, tačiau ir tobulas pasirinkimas kūčių stalui, kuris tiks nemėgstantiems žuvies.
Jums reikės:
400 g miltų
500 g kopūstų
100 ml vandens
2 šaukštų augalinio aliejaus
1 žiupsnelio druskos
1 šaukštelio citrinos sulčių
Gaminimas:
Išsijokite miltus ir sumaišykite su vandeniu, įpilkite druskos, augalinio aliejaus ir citrinos sulčių. Maišykite. Palikite tešlą pastovėti 30 minučių.
Įdarui: smulkiai supjaustykite kopūstus ir kepkite aliejuje 8-10 minučių iki auksinės spalvos. Paimkite šiek tiek daugiau nei pusę tešlos ir iškočiokite.
Įklokite į kepimo formą su kepimo popieriumi. Ant viršaus paskleiskite įdarą ir uždenkite antrąja iškočiotos tešlos dalimi, užtvirtinkite kraštus. Kepkite pyragą orkaitėje 190°C temperatūroje 20-25 minutes, kol pasidarys aukso rudos spalvos.
Kopūstų pyragas paruoštas, jis yra labai skanus tiek šiltas, tiek šaltas.
Skanaus!