Šiame straipsnyje mes papasakosime mūsų šeimininkėms paprasčiausią ir labai greitai paruošiamą kopūstų užkepėlės receptą. Mes garantuojame, kad jums patiks šis neįtikėtinai skanus patiekalas, ir dažnai jį gaminsite. Taigi, iš anksto jums linkime gero apetito!
Kopūstų užkepėlės receptas
Ingredientai:
400 g kopūstų
80 g kietojo sūrio
3 vnt. vištos kiaušinių
50 g kvietinių miltų
0,5 šaukštelio krakmolo
80 g grietinės
80 g majonezo
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
krapai ir svogūnų laiškai
0,5 arbatinio šaukštelio druskos.
Paruošimas
- Pirmiausia reikia susmulkinti kopūstus plonomis juostelėmis ir rankomis sumaigyti kartu su druska, kad kopūstai taptų minkštesni.
2. Dabar paruoškime užpilą. Vištos kiaušinius įmuškite į dubenį ir sumaišykite su trimis šaukštais majonezo, grietine ir miltais. Maišykite šluotele iki vientisos masės ir tada įberkite krakmolo.
3. Kepimo indą ištepkite sviestu. Ant dugno paberkite kopūstų, apibarstykite žolelėmis ir užpilkite užpilu.
4. Ant viršaus rupia tarka užtarkuokite kietą sūrį. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 25-30 minučių, kol pagels.
Išsamesnį patiekalo receptą rekomenduojame peržiūrėti toliau pateiktame vaizdo įraše:
Patiekalas gaunasi nepaprastai švelnus ir aromatingas. Labai skanu tiek šaltas, tiek karštas. Be to, labai skanu patiekti ant stalo su grietine.