Puikus ir tikrai greitai paruošiamas patiekalas iš paprastų kopūstų pagal seną ir patikrintą ūkišką receptą.
Tiesiog paruoškite paprastą padažą su natūraliu baltu jogurtu ir nieko daugiau į jį dėti nereikės!
Jums reikės:
- 1/2 vidutinio dydžio kopūsto
- 2 svogūnų
- Augalinio aliejaus
- 3 kiaušinių
- Druskos
- Juodųjų pipirų
- Žolelių pagal skonį
- 2-3 šaukštų paprastų miltų
- 2 skiltelių česnako
- Petražolių
Padažui:
- 2-3 šaukštų tiršto balto jogurto
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 valgomo šaukšto citrinos sulčių
- 1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų petražolių
- 1/2 arbatinio šaukštelio česnako granulių
Gaminimo eiga:
Nuimkite nuo kopūsto viršutinius lapus ir smulkiai supjaustykite.
Į puodą įpilkite vandens ir perkelkite ant ugnies.
Leiskite virti apie 10 minučių.
Nulupkite 2 svogūnus ir smulkiai supjaustykite.
Kepkite keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos.
Kopūstus nusausinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Tada iš kopūstų rankomis išspauskite sulčių perteklių ir sudėkite į dubenį.
Sudėkite pakepintą svogūną, įmuškite 3 kiaušinius, miltus ir išspaustą česnaką.
Sumaišykite ir pagardinkite druska, pipirais ir jums patinkančiomis žolelėmis.
Iš mišinio drėgnomis rankomis formuokite nedidelio dydžio kepsnelius (kotletus).
Apkepkite keptuvėje su karštu aliejumi iš abiejų pusių, kol įgaus auksinę spalvą.
Dabar paruoškite česnakinį padažą:
Dubenyje sumaišykite baltą jogurtą arba grietinę.
Pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite česnako – gerai išmaišykite.
Kopūstų kepsnelius patiekite su paruoštu padažu.
Linkime gero skonio!