„Man patinka klausytis pasakojimų apie močiutės jaunystę, juose visada yra kažkas pamokančio ir naudingo. Ir šį kartą visai atsitiktinai tai buvo susiję su maisto gaminimu, o mano močiutė prisiminė, kad anksčiau kopūstų apkepas būdavo gaminamas vietoje balandėlių.“ , – sako Irena.
Negalėjome palikti šio recepto užmarštyje (nes tai ne tik kopūstai, bet tikras kulinarinis stebuklas), todėl dalijamės juo su savo mėgstamais skaitytojais.
KOPŪSTŲ APKEPAS SU MALTA MĖSA
Jums reikės:
- 1 kg kopūstų
- 800 g maltos mėsos
- 500 g virtų bulvių
- 3 svogūnai
- 5 kiaušiniai
- 120 ml pieno
- 200 g grietinės
- druska
- maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
Pirmiausia pasirūpinkite kopūstais. Nuimkite viršutinius lapus, įpilkite vandens į didelį puodą, kad užvirtų, kai vanduo užvirs, nuplikykite visą kopūstą ir palaukite, kol lapai pradės atskirti. Virkite atskirtus lapus dar 2 minutes, po to galėsite juos išimti ir atvėsinti.
Nupjaukite kietas dalis nuo kopūstų lapų. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite, pakepinkite, kol taps skaidrus.
Tada į svogūną įpilkite maltos mėsos ir leiskite troškinti ant silpnos ugnies.
Virtas bulves nulupkite ir sutarkuokite, sudėkite į maltą mėsą, pagardinkite druską ir pipirais, įdaras paruoštas, tereikia viską išmaišyti.
Atskirame dubenyje muškite kiaušinius ir supilkite pieną.
Kopūstų lapus išdėliokite kepimo inde, kad jie visiškai uždengtų dugną, o ant viršaus paskirstykite pusę įdaro ir su pienu išplaktais kiaušiniais. Antrąjį sluoksnį padarykite ta pačia seka ir ant viršaus uždenkite kopūstų lapais.
Pačioje pabaigoje įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, viską sutepkite grietine ir nusiųskite kepti 40 minučių.
Kopūstų apkepas – tai patiekalas, kurį jūs tikrai turėtumėte pabandyti! Patiekalas idealiai tinka šeimos ir draugų susitikimams, kai reikia paruošti maistą didelei kompanijai.