Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Konservuotos paprikos su kopūstais – puikus receptas žiemos atsargoms ir ne tik!

Išmėginkite šį puikų receptą!

Sudėtis:

35-40 vnt. saldžiųjų paprikų;

3-3,5 kg kopūstų;

1 aistrusis pipiras;

2 morkos;

13 skiltelių česnakų;

žalumynai (krapai, petražolės).

Marinatui:

1 l vandens;

2 šaukštai druskos;

1 puodelis cukraus;

0,5 puodelio saulėgrąžų aliejaus;

0,5 puodelio acto.

Gaminimas:

Iš paprikų išimkite sėklas ir 5–7 minutes apdorokite verdančiame vandenyje, tada atvėsinkite.

Susmulkinkite kopūstus, sumaišykite su susmulkintais žalumynais, pridėkite sutarkuotas morkas, česnakus ir 1 aitrųjį pipirą.

Viską sumaišykite, įberkite truputį druskos.

Įdarykite paprikas kopūstų įdaru ir sudėkite į stiklainį.

Tada užpilkite marinatu, paruoštu iš vandens, druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir acto.

Uždenkite ir sterilizuokite: 2 litrų stiklainius – 30 minučių, 1 litro – 20 minučių.

Tada užsukite ir apverskite aukštyn kojomis. Palikite visiškai atvėsti.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---