Home Receptai Konservuoti patiekalai Konservuotos paprikos su kopūstais – puikus receptas žiemos atsargoms ir ne tik!

Konservuotos paprikos su kopūstais – puikus receptas žiemos atsargoms ir ne tik!

0
Konservuotos paprikos su kopūstais – puikus receptas žiemos atsargoms ir ne tik!

Išmėginkite šį puikų receptą!

Sudėtis:

35-40 vnt. saldžiųjų paprikų;

3-3,5 kg kopūstų;

1 aistrusis pipiras;

2 morkos;

13 skiltelių česnakų;

žalumynai (krapai, petražolės).

Marinatui:

1 l vandens;

2 šaukštai druskos;

1 puodelis cukraus;

0,5 puodelio saulėgrąžų aliejaus;

0,5 puodelio acto.

Gaminimas:

Iš paprikų išimkite sėklas ir 5–7 minutes apdorokite verdančiame vandenyje, tada atvėsinkite.

Susmulkinkite kopūstus, sumaišykite su susmulkintais žalumynais, pridėkite sutarkuotas morkas, česnakus ir 1 aitrųjį pipirą.

Viską sumaišykite, įberkite truputį druskos.

Įdarykite paprikas kopūstų įdaru ir sudėkite į stiklainį.

Tada užpilkite marinatu, paruoštu iš vandens, druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir acto.

Uždenkite ir sterilizuokite: 2 litrų stiklainius – 30 minučių, 1 litro – 20 minučių.

Tada užsukite ir apverskite aukštyn kojomis. Palikite visiškai atvėsti.

Skanaus!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].