Ridikėliai yra viena populiariausių daržovių, todėl namų šeimininkės dažnai svarsto, kaip jų pasilikti žiemai. Tai padaryti labai paprasta su šiuo receptu!
Sudėtis
- 4 kg ridikėlių
- 1 l vandens
- 2 šaukštai druskos
- 40 g petražolių
- 2 lauro lapai
- 2 puodeliai obuolių sidro acto
- 10 juodųjų pipirų
Paruošimas
- Ridikėlius ir žoleles kruopščiai nuplaukite. Ridikėlius supjaustykite griežinėliais. Petražoles susmulkinkite. Sterilizuokite stiklainius, į juos sudėkite ridikėlius ir žoleles.
- Iš likusių ingredientų išvirkite marinatą ir juo užpilkite stiklainius. Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius, apvyniokite rankšluosčiu ir leiskite visiškai atvėsti. Laikykite rūsyje.
- Taip konservuotus ridikėlius galima naudoti salotoms. Yra net žmonių, kurie aštriai konservuotas daržoves naudoja mėsos marinavimui.
- Kad ir kur panaudosite konservuotus ridikėlius, tikrai nesigailėsite, kad jų pasiruošėte!