Žiemą neįmanoma rasti daug uogų ir vaisių, kuriuos norėčiau patiekti prie desertų. Jūsų ruošiami saldūs patiekalai dėl to neturėtų nukentėti. Štai kodėl verta galvoti į priekį ir ruoštis žieminių desertų sezonui vasarą. Užkonservuokite vynuoges žiemai sirupe, tada jūsų desertai net ir šalčiausiu metu bus kaip saulės gurkšnis.
Galite naudoti bet kokios veislės vynuoges. Tinka ir žalios, ir mėlynos, tiek su kauliukais, tiek be jų. Tai priklauso nuo jūsų skonio. Žinokite, kad bet kuriuo atveju rezultatas bus nepaprastai skanus!
Kaip konservuoti vynuoges sirupe žiemai
Jei jūsų uogos jau labai saldžios, į stiklainį dedamo cukraus kiekį reguliuokite patys. Taip pat rekomenduojame tokiu atveju į stiklainį įdėti po 2 citrinos skilteles. Taip tokiam kvapniam delikatesui suteiksite lengvo rūgštumo ir citrusinės natos.
Ingredientai
- 1 kg žalių vynuogių
- 1,5 kg mėlynų vynuogių
- 4 šaukštai cukraus
- vanduo pagal poreikį
Gaminimo eiga
1. Gerai nuplaukite vynuoges po tekančiu vandeniu. Uogas atskirkite nuo šakelių.
3. Į kiekvieną stiklainį įpilkite po šaukštą cukraus.
4. Puodo dugne įtieskite 100 proc. medvilninį rankšluostį. Tada išdėliokite stiklainius, kad jie nesiliestų. Uždenkite dangteliais.
5. Puodą pripildykite šalto vandens ir užkaiskite ant viryklės.
6. Užvirkite ir virkite 15 minučių. Tada išimkite stiklainius ir užsukite iki galo. Apverskite aukštyn kojomis, išrikiuokite ant stalo ir uždenkite keliais rankšluosčiais.
Gausis labai skanus kompotas. Jums tereikia atidaryti stiklainį ir perkelti jo turinį į puodą. Tada užpilti 1,5 litro švaraus vandens ir, jei reikia, įpilti cukraus. Toliau viską užvirkite. Štai ir viskas – kvapnus vynuogių kompotas yra paruoštas! Uogas naudokite kaip uogienę arba dėkite į desertus. Ypatingai skanūs keksiukai su vynuogėmis cukraus sirupe.
Eksperimentuokite ir pasidalykite rezultatais su mumis!