Obuolienė, skirtingai nei įprasta uogienė, turėtų būti tiršta. Bet, deja, ne visi gali pasiekti reikiamą konsistenciją. „Jūs turite žinoti maisto gaminimo paslaptį”, – pasakys mažiau patyrę namų šeimininkės ir jos bus teisios. Šiandien pasakosime apie vieną mažą gudrybę, kaip įprastą obuolienę paversti gardžia uogiene.
Slaptas ingredientas yra pektinas, kurio galite nusipirkti parduotuvėje. Tokios medžiagos yra ir obuoliuose, tačiau kartais jos nepakanka tankiai konsistencijai. Žalieji obuoliai puikiai tinka virti (desertas turės malonų saldžiarūgštį skonį). Tačiau obuolius galite pasiimti bet kokios rūšies, svarbu tik pakoreguoti cukraus kiekį: saldesniems jo reikia mažiau.
Jums reikės:
- Obuolių 1 kg
- Pektino 11 g
- Cukraus 700 g
- Vandens 0,5 stiklinės
Gaminimas:
Nuplaukite obuolius, pašalinkite žievelę ir šerdį. Supjaustykite mažais gabalėliais.
Sudėkite obuolius į puodą ir įpilkite į juos vandens. Pastatykite ant silpnos ugnies. Virkite, kol obuoliai suminkštės. Nukelkite nuo ugnies, įpilkite cukraus ir pektino, tada su blenderiu sutrinkite iki vientisos masės.
Vėl pastatykite ant ugnies ir virkite, kol masė sutirštės.
Paruoštą uogienę galima valgyti iškart arba supilti į stiklainius žiemai. Tai puiki uogienė kepant kepinius ar valgant vieną.