Vasara jau čia pat, o tai reiškia, kad labai greitai ant mūsų stalų pasirodys daugybė šviežių daržovių! Laikas pagalvoti, kokios salotos bus šiemet. Suprantame, kaip kartais sunku rasti patikimą, patikrintą receptą. Štai kodėl šiandien mes jums pasakysime, kaip greitai, o svarbiausia – skaniai gali būti paruošos „tinginių“ salotos stiklainiuose.
„Tinginių” salotos
Tokios daržovių salotos tikrai bus įtrauktos į jūsų mėgstamiausių kulinarinių patiekalų sąrašą. Svarbiausia tai, kad jas ruošti yra taip paprasta.
Visas kiekis yra 8 stiklainiams po 0,5 litro.
- 1 kg saldžiųjų pipirų
- 800 g morkų
- 1 kg pomidorų
- 500 g svogūnų
- 1,2 kg kopūstų
Įdėkite į kiekvieną stiklainį
- 1 šaukštelis druskos
- 5–6 žirneliai pipirų
- 1 valgomasis šaukštas aliejus
- 4 šaukštai karšto vandens
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 0,5 šaukšto acto 9%
Gaminimas:
Pirmiausia mes paimame švarius pusės litro stiklainius ir į kiekvieną iš jų įdedame pipirus.
Tada morkas sutarkuokite. Visą kiekį tolygiai paskirstykite per visus stiklainius.
Po to, kai svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Mes sudedame juos į stiklainius, taip pat padalijant visą kiekį į lygias dalis.
Į stiklainius sudėkite saldžiąsias paprikas iš anksto supjaustytas juostelėmis.
Toliau susmulkinkite kopūstus ir sudėkite į stiklainius. Jei norite, kopūstus galima pakeisti agurkais. Būna ne mažiau skanu!
Ir paskutinis etapas yra pomidorai. Mes juos supjaustome mažais griežinėliais ir tokiu pačiu būdu paskirstome į stiklainius. Mūsų stiklainiai jau užpildyti.
Kai visos daržovės bus išdėstytos, įpilkite į kiekvieną stiklainį aliejų.
Dabar pereikite prie marinato paruošimo. Norėdami tai padaryti, atskirame inde sumaišykite druską, cukrų, actą ir karštą vandenį. Viską gerai išmaišykite, kol visi komponentai ištirps. Viską supilkite į vieną iš stiklainių. Tai padarę, panašiai paruošiame marinatą kiekvienam stiklainiui. Būkite pasirengę dėl to, kad marinatas visiškai neuždengs visų daržovių sluoksnių. Tačiau vėlesnio virimo metu mūsų salotos aktyviai leis sultis.
Uždengiame visus stiklainius dangteliais ir sudedame juos į indą, išklotą rankšluosčiu. Tai daroma taip, kad stiklainiai nesprogtų dėl temperatūros. Į indą įpilkite vandens tiek, kad jis uždengtų šiek tiek daugiau nei pusę stiklainių aukščio. Kai tik vanduo užvirs, virkite mūsų salotas 25 minutes.
Po to drąsiai užsukite dangtelius ir leiskite ruošiniams atvėsti, ir viskas! Beje, per savaitę ar dvi sulčių stiklainiuose bus dar daugiau.
Atkreipkite dėmesį į šį receptą, kad įpusėjus daržovių sezonui netektų panikuoti. Tokiais salotų ruošiniais net žiemą galėsite mėgautis vasaros skoniu. Ar tai nėra laimė?