Kas geriau nei traški bandelė ir citrusinių vaisių uogienė pusryčiams šaltą žiemos dieną? Šiandien jums pasakysime, kaip pasigaminti skanų džemą. Šis saulėtas skanėstas paruošiamas labai greitai ir lengvai, be to, jo receptą visada galite pakeisti pagal savo skonį.
APELSINŲ UOGIENĖ
Jūs taip pat galite naudoti apelsinų žieveles uogienei, kad gautumėte ypač lengvą kartumą. Tačiau būtinai atsikratykite visų sėklų, nes jos suteikia produktui per didelio kartumo.
Jums reikės:
- 1 kg kivių
- 1 kg apelsinų
- 1 kg cukraus
- 1 šaukštelio citrinos rūgšties
Gaminimas:
Pirmasis žingsnis yra nuplauti ir nulupti kivius ir apelsinus. Mes supjaustome juos mažais kubeliais ir suberiame į puodą. Į vaisius įpilkite cukraus ir palikite juos pastovėti, kol išsiskirs sultys. Jei sulčių mažai, galite užpilti virinto šalto vandens.
Mes dedame puodą ant viryklės ir užviriname būsimą uogienę ant silpnos ugnies. Verdame 10 minučių, o tada paliekame masę kelioms valandoms atvėsti. Virimo metu pasirodžiusių putų nereikia pašalinti. Kai masė atvės, putos beveik visiškai išnyks savaime.
Ankstesnę procedūrą pakartokite dar 2-3 kartus. Per paskutinį virimo procesą į uogienę įpilkite citrinos rūgšties.
Džemą supilkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Jūsų uogienė paruošta.
Kaip matote, nėra nieko sunkaus paruošti šį vaisių džemą.