Klasikinė abrikosų uogienė yra skani ir aromatinga. Kadangi šiuose vaisiuose yra daug skaidulų ir sulčių, verdami abrikosai tampa vienalyte mase. Šiandien mes jums pasakysime, kaip gaminti uogienę iš abrikosų pagal seną ukrainietišką receptą.
Ši uogienė dar vadinama sausa Kijevo uogiene, ir ji paruošiama gana lengvai, juolab kad joje yra tik 4 ingredientai.
ABRIKOSŲ UOGIENĖ BE KAULIUKŲ
Jums reikės:
- 1,2 kg šviežių abrikosų
- 1 litro vandens
- 800 g cukraus
- cukraus pudros
Gaminimas:
Nuplaukite ir perpjaukite vaisius per pusę. Iš jų išimkite kauliukus.
Išvirkite sirupą: atskirame puode užvirinkite vandenį ir jame ištirpinkite visą cukrų. Suberkite abrikosus į verdantį sirupą ir virkite dar pusvalandį po to, kai viskas užvirs.
Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite jam visiškai atvėsti. Tada vėl pastatykite ant ugnies, leiskite užvirti ir virkite dar 30 minučių.
Perkelkite abrikosus į sietelį ir leiskite nutekėti sirupui. Sirupas gali būti panaudojamas kitai uogienei ar naminiams saldumynams gaminti.
Sudėkite vaisius į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki maždaug 50 laipsnių, kepkite, kol abrikosai išdžius. Šis procesas turėtų trukti apie 6-7 valandas.
Džiovintus abrikosus pabarstykite cukraus pudra ir suberkite į stiklainį. Sausa uogienė yra paruošta.
Galima pagalvoti, kad tai paprasti džiovinti abrikosai, bet taip nėra. Tai nepaprasta, dar neragauta uogienė.
Kaip tikriausiai jau spėjote pagalvoti, panašiai galite gaminti braškių, persikų ir kitų rūšių uogienes.
Skanaus!