Vasara jau įpusėjo. O tai reiškia, kad darbščios šeimininkės jau turi ruoštis šaltajam sezonui, kad žiemą galėtų pradžiuginti tiek save, tiek savo artimuosius naminėmis gėrybėmis. Ir šiandien mes jums pasakysime, kaip žiemai paruošiami pikantiški baklažanai su česnakais, jie turi tikrų šašlykų skonį!
ČESNAKINIAI BAKLAŽANAI
Indijoje baklažanai visais laikais buvo vadinami „daržovių karaliumi“. Iš čia ši pailga daržovė pirmiausia pateko į Kiniją, paskui į arabų šalis, o vėliau ir į Europą. Mes jau ne kartą pasakojome, kokius nuostabius užkandžius galima pasigaminti iš baklažanų. Šiandien daugiausia dėmesio skirsime šios nuostabios daržovės konservavimui.
Jums reikės:
- 2 kg baklažanų
- 500 g svogūnų
- česnako galvos
- 150 ml vandens
- 1,5 šaukšto druskos
- 2 šaukštų cukraus
- 80 ml acto
- 2 šaukštelių prieskonių šašlykams
Gaminimas:
Pirmiausia reikia nuplauti baklažanus, nupjauti galiukus ir nulupti daržovių skustuku (arba įprastu peiliu). Pirmiausia nuluptus baklažanus perpjaukite pusiau, o tada supjaustykite dideliais gabalėliais.
Nulupkite svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais. Supjaustykite česnaką plonais griežinėliais. Česnaką galite susmulkinti ir spaustuku.
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir apkepkite baklažanus iš abiejų pusių. Tada sudėkite baklažanus į atskirą indą ir atvėsinkite.
Paruoškite marinatą švariame puode. Norėdami tai padaryti, supilkite vandenį, įpilkite druskos ir cukraus. Maišykite, kad ištirptų, ir supilkite actą. Užvirkite ir pavirkite 1 minutę. Tada nuimkite jį nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Sudėkite baklažanus į didelį dubenį. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite svogūnais, česnakais ir šašlykų prieskoniais.
Tankiai sudėtus baklažanus užpilkite atvėsusiu marinatu. Uždenkite lėkštute ir tvirtai prispauskite kuo nors sunkiu. Viską padėkite į šaldytuvą 12 valandų, kad išsiskirtų baklažanų sultys. Po to kvapnius baklažanus galima patiekti valgymui nedelsiant arba užkonservuoti stiklainiuose žiemai.
Sterilizuokite stiklainius. Kiekvieno stiklainio apačioje pirmiausia sudėkite svogūnus, o tada pačius baklažanus. Ant viršaus užpilkite marinatu.
Uždenkite stiklainius dangteliais ir sudėkite į puodą. Užpilkite šiltu vandeniu. Užvirkite ir virkite 10 minučių. Tada sandariai užsukite stiklainius, apverskite ir atvėsinkite.
Tokie sultingi ir kvapnūs baklažanai bus laukiami ant stalo bet kokios šventės proga. Ir akimirkomis, kai norėsite palepinti artimuosius kažkuo tikrai skaniu, tokie naminiai baklažanai neabejotinai pravers. Skanaus!