Vasarą reikia ne tik valgyti daug vaisių ir daržovių, bet ir pasirūpinti vitaminais žiemai. Gera šeimininkė sandėliuke visada turi po stiklainį marinuotų agurkų ir kvapnios uogienės. Ypač skanus ir vertingas yra konservavimas iš pačių užaugintų produktų. Šiame straipsnyje mes jums pasakysime, kaip verdama skaniausia ir sveikiausia šaltalankių uogienė.
Šis neįtikėtinai paprastas ir greitas receptas užkariauja net tingiausių namų šeimininkių širdis. Uogienė gaunasi auksinė, kaip saulė, labai švelni ir vidutiniškai saldi. Patariame neatidėlioti ir pradėti gaminti kuo greičiau. Esame tikri, kad jums bus labai malonu paįvairinti savo kulinarijos knygą šiuo receptu. Taigi, išvirkite kelias porcijas vienu metu, kitaip nieko neliks iki žiemos!
Šaltalankių uogienė
Jums reikės:
- 1 litro šaltalankių uogų
- 1 litro cukraus
- 200 ml vandens
Gaminimas:
Prieš pradėdami gaminti šaltalankių uogienę, turite paruošti uogas. Atskirkite jas nuo šakelių ir išrinkite lapus. Kruopščiai nuplaukite uogas po tekančiu vandeniu.
Po to pradėkite gaminti tirštą cukraus sirupą. Idealios vandens ir cukraus proporcijos yra apie 1:5. Išmatuotą vandens kiekį supilkite į puodą, perkelkite ant viryklės ir užvirkite. Tada supilkite cukrų į verdantį vandenį ir nuolat maišykite. Cukraus turi ištirpti verdančiame vandenyje.
Kai cukrus visiškai ištirps vandenyje, atsargiai į verdantį sirupą suberkite šaltalankių uogas. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir toliau maišykite. Tam geriausia naudoti ilgą medinį šaukštą. Skirtingai nuo metalinio, jis neįkaista, todėl daug patogiau maišyti uogienę virimo proceso metu.
Kai šaltalankių sirupas užvirs, virkite jį penkias minutes. Jei ant uogienės paviršiaus susidaro putos, jas reikia pašalinti.
Po penkių minučių, puodą reikia nukelti nuo viryklės ir palikti visiškai atvėsti. Tai užtruks apie 3-4 valandas. Norėdami greičiau atvėsinti uogienę, puodą galite perkelti į šaltą patalpą, pavyzdžiui, į rūsį.
Kai puodas su šaltalankių uogiene visiškai atvės, jį reikia vėl pastatyti ant viryklės. Užvirkite uogienę ant vidutinės ugnies, tada išjunkite viryklę ir leiskite puodui visiškai atvėsti. Vėstanti uogienė šaltalankių uogas prisotina cukraus sirupu. Tai yra teisingiausias uogienių gaminimo būdas, nes tokiu būdu uogose išsaugomi visi naudingi vitaminai ir mikroelementai.
Kai šaltalankių uogienė atvėsta antrą kartą, ją reikia supilti į sterilius stiklainius. Uogienę reikia laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje, kad ji išliktų kuo ilgiau.
Ši subtili ir aromatinga uogienė suteiks jums lašelį saulės ilgais žiemos vakarais. Viename šimte gramų skanėsto yra tik 203 kalorijos, todėl net metant svorį galite mėgautis šiuo gaminiu. Skanaus!