Iš visų šviežių žalumynų mano mėgstamiausi yra rukola ir rūgštynės. Man patinka ryškaus skonio produktai. Bet jei rukolą dedu tik į salotas, tai rūgštynės mano vasaros meniu yra nepakeičiamos. Be jų sunku įsivaizduoti sriubą. O konservuotos rūgštynės leidžia virti sriubą visą žiemą.
Visos mano draugės žiemai šaldo žalumynus. Bet, tiesą pasakius, aš tiesiog neturiu pakankamai vietos šaldiklyje. Tačiau spintoje ir sandėliuke gausu lentynų. Todėl konservuotos rūgštynės yra ne tik sveikas, bet ir patogus produktas.
Jums reikės:
- Rūgštynių 1 kg
- Druskos 120 g
Gaminimas:
Rūgštynių lapus sudėkite į gilų puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Pamirkykite juos pusvalandį. Tada nuplaukite rūgštynes po tekančiu vandeniu. Pašalinkite pažeistus lapus.
Kol lapai mirksta, stiklainius ir dangtelius sterilizuokite jums patogiu būdu. Nuplautus rūgštynių lapus kartu su stiebais supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Sudėkite rūgštynes į stiklainius. Tarp sluoksnių pabarstykite druska. Užsukite stiklainius. Apverskite aukštyn kojomis, patikrinkite, ar nėra skysčio nuotėkio.
Tada stiklainius apvyniokite antklode ir palikite visiškai atvėsti. Tuomet perkelkite stiklainius į vėsią, tamsią vietą. Jei atidarote stiklainį, laikykite jį šaldytuve.