Būtinai pasinaudokite šiuo „YouTube“ kanalo receptu, ruošdami agurkus žiemai.
Jums nereikės cukraus, acto ir šių agurkų nereikės laikyti šaltai!
Jums reikės:
- Agurkų
- Čili pipirų pagal skonį
- Krapų
- Petražolių
- Krienų šaknų su krienų lapais
- Česnakų
- 10 litrų šalto vandens
- 1 kg druskos
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite 10 litrų vandens ir 1 kg druskos užpilą – jei norite sudėti mažesnį agurkų kiekį, atitinkamai naudokite 100 g druskos vienam litrui vandens.
Išmaišykite, kad druska gerai ištirptų vandenyje.
Krienus ir jų lapus nuplaukite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Kaip ir krienus, taip pat paruoškite ir krapus.
Nuplaukite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Paruoškite švarius ir sausus stiklainius bei jų dangtelius.
Česnaką nulupkite, atskirdami į skilteles, supjaustykite mažesniais gabalėliais ir įdėkite reikalingą kiekį ant kiekvieno stiklainio dugno.
Tada į stiklainius dėkite krienus, krapus ir čili pipirus. Galiausiai į juos tinkamai sudėkite agurkus.
Dabar į kiekvieną stiklainį iki pat viršaus supilkite paruoštą užpilą, kad agurkai būtų visiškai apsemti.
Lengvai uždenkite dangtelius tik tiek, kad fermentacijos metu stiklainyje galėtų išeiti dujos.
Jei jos liktų stiklainyje, anglies dioksidas išsiskirtų ir agurkai taip būtų sugadinti.
Dabar stiklainius sudėkite į tinkamą vietą ir po jais padėkite padėklą, į kurį fermentacijos metu subėgs išsiskyręs skystis.
Kai užpilas taps drumstas, tai bus indikacija, kad fermentacijos procesas prasidėjo.
Viršuje pradės formuotis putos.
Fermentacijos dienų skaičių skaičiuokite nuo tos dienos, kai antpilas tampa drumstas ir pradeda fermentuotis, o ne nuo to laiko, kai užpylėte agurkus.
Leiskite agurkams fermentuotis mažiausiai 3-5 dienas. Tai priklauso nuo fermentacijos intensyvumo.
Tada ateis svarbus žingsnis, pagal kurį šis receptas skirsis nuo kitų jums žinomų.
Agurkus nupilkite po fermentacijos laikotarpio, kitaip jie bus per sūrūs.
Stiklainių apačioje galite pastebėti baltų nuosėdų, kurios yra gerosios pieno rūgšties bakterijos.
Kiekvieną indą su agurkais išplaukite šaltu tekančiu vandeniu.
Taip pat nuplaukite dangtelius.
Turėsite daugiau vietos stiklainiuose, kuriuos galite papildyti kitų stiklainių agurkais, tad taip šiek tiek sumažinsite stiklainių skaičių.
Dabar į stiklainius sudėtus agurkus užpilkite švariu šaltu vandeniu, paspauskite juos, kad išeitų oro burbuliukai ir sandariai uždarykite dangteliais.
Viskas baigta! Stiklainiai yra paruošti ilgam laikymui ir gali būti saugiai laikomi kambario temperatūroje.
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: