Šaltuoju metų laiku nėra prasmės parduotuvėje pirkti brangių, beskonių daržovių ir vaisių, geriau užšaldyti ir naudoti savo derlių. Atsiradus aukštos kokybės šaldytuvams ir tokiems pat kokybiškiems šaldikliams, išsaugoti derlių žiemai tapo daug lengviau. Buitinės technikos pažanga ne tik prailgina produktų galiojimą, bet ir taupo mūsų brangų laiką. Tinkamas šaldymas nesugadina maisto skonio ir tekstūros, išsaugo maksimalų naudingų elementų ir vitaminų kiekį.
Tačiau derliaus išsaugojimas yra tikras išbandymas sodininkams. Dažnai atsitinka taip, kad atšilę vaisiai ir daržovės tampa beskoniai, beformiai ir vandeningi. Parodysime vieną paprastą būdą, kaip išsaugoti naminius pomidorus žiemai, kad jie ilgai išliktų skanūs ir švieži ir neužimtų daug vietos šaldiklyje.
Kaip paruošti pomidorus žiemai?
Norėdami užšaldyti, paimkite tvirtus, prinokusius pomidorus su stora oda.
Paruošimas:
Nuplaukite pomidorus vėsiu vandeniu ir kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tai labai svarbu, antraip drėgmė paveiks pomidorų skonį ir tekstūrą.
Sudėkite po kelis pomidorus į plastikinį maišelį, apvyniokite maišelio galus aplink šiaudelį, ištraukite visą orą ir užriškite tvirtą mazgą.
Sudėkite maišelius į šaldiklį.
Šis metodas tinka tiems, kurie surinko gausų pomidorų derlių ir nežino, kaip jį išsaugoti. Išsaugoti sveikus pomidorus yra labai patogu, nes tokie šaldyti pomidorai tinka pirmam ir antram patiekalui, padažams, idealiai tinka picoms ir karštiems sumuštiniams. Vakuumas pašalina kontaktą su oru, išoriniais skysčiais ir kvapais, o tai pagerina bet kokio užšaldyto produkto skonį.
Mažos vakuuminės pakuotės su keliais pomidorais šaldiklyje neužima daug vietos, jos yra kompaktiškai išdėstytos ir puikiai išsaugo pomidorus iki kito sezono. Taip net mažame šaldiklyje galite laikyti didelį kiekį daržovių. Žiemą tiesiog išimkite maišelį, leiskite pomidorams šiek tiek atšilti kambario temperatūroje ir supjaustykite, kad būtų galima naudoti įvairiems patiekalams.