Konservuotos paprikos ir cukinijos yra klasikinis kelių šalių patiekalas: vengrų, bulgarų, vokiečių, austrų. Kaip ir daugelis kitų populiarių patiekalų, jis neturi vieno tikslaus recepto. Kiekvienoje šalyje jis ruošiamas savaip. Nepaisant to, nekintami ir nepakeičiami ingredientai yra paprikos, pomidorai ir svogūnai.
Kai paruošite šį skanėstą, norėsite jį valgyti su visais patiekalais! Šios daržovės gaunasi labai skanios ir aromatingos. Jos puikiai dera tiek su mėsa, tiek su žuvimi. Be to, konservuotos cukinijos ir paprikos nuostabiai tinka prie patiekalų, jei laikotės dietos.
Jums reikės:
- Cukinijų 2 kg
- Saldžiųjų paprikų 1 kg
- Svogūnų 1 kg
- Pomidorų 1,5 kg
- Česnako 1 vnt.
- Pomidorų pastos 350 g
- Saulėgrąžų aliejaus 200 ml
- Cukraus 150 g
- Druskos 50 g
- Acto 3 šaukštų
Gaminimas:
Puode sumaišykite 1 litrą vandens, pomidorų pastą, cukrų, druską ir augalinį aliejų. Užvirkite.
Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Suberkite į puodą ir užvirkite. Tada virkite ant vidutinės ugnies dar 10 minučių.
Paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis, svogūnus – pusžiedžiais, pomidorus – kubeliais.
Prie verdančių cukinijų suberkite pomidorus ir virkite dar 10 minučių. Tada suberkite svogūną ir paprikas. Mišinį užvirkite ir suberkite susmulkintą česnaką. Virkite dar pusvalandį. Supilkite actą ir vėl užvirkite mišinį. Virkite 1 minutę.
Kai cukinijos ir paprikos bus paruoštos, išpilstykite jas į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius ir uždenkite rankšluosčiu. Leiskite ruošiniams visiškai atvėsti.