Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Obuolienė – slaptas močiutės receptas. Tokia skani, kad norėsite dar ir dar!

Obuolienė yra visų mėgstamiausias ir tikrai universalus delikatesas. Obuolienė dedama į pyragus, bandeles ir pyragaičius. Patiekiama su varškėčiais, blynais ar sausainiais. Net jei netikėtai atvyko svečiai ir nėra nieko, išskyrus duoną prie arbatos, naminė obuolienė padės šiuo atveju. Todėl šio delikateso tikrai nebus per daug.

Ir šiandien jums pasakysime, kaip pagal patikrintą močiutės receptą pasigaminti obuolienę.

uogienė

NAMINĖ OBUOLIENĖ

Jums reikės:

  • 1,5 kg obuolių (kietos rūšies)
  • 3 l vandens
  • 3 šaukštelių sodos

Sirupui reikės:

  • 200 ml vandens
  • 800 g cukraus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių

Gaminimas:

Obuoliai reikalingi kietos rūšies, kad kepimo metu jie išlaikytų savo formą. Pirmiausia į didelį indą supilkite 3 litrus vandens ir įpilkite sodos.

Obuolius supjaustykite pailgais gabalėliais, pašalinę šerdis. Taip pat galite pjaustyti obuolius daržovių pjaustytuve – tai bus greičiau. Sudėkite gabalėlius į sodos tirpalą puode. Palikite juos čia 30–60 minučių (kiek įmanoma ilgiau). Dėl šio metodo obuoliai virimo metu išlaikys savo formą.

uogienė

Norėdami paruošti sirupą, į atskirą indą supilkite švarų vandenį (200 ml), įpilkite citrinos sulčių ir cukraus. Pastatykite ant ugnies, užvirkite ir troškinkite 5 minutes.

Nupilkite skystimą nuo obuolių ir perkelkite juos į indą, kuriame gaminsite obuolienę. Supilkite karštą sirupą, uždenkite ir palikite 8 valandoms (galite per naktį).

uogienė

Užvirkite obuolius ir virkite nemaišydami 5 minutes. Išjunkite ugnį. Neuždenkite dangčio ir palikite 8 valandoms.

Pastatykite atvėsintą obuolienę ant ugnies, užvirkite ir virkite dar 5 minutes ant vidutinės ugnies. Pakartokite procesą atvėsindami ir užvirdami. Po trečio karto obuolienę galima uždaryti stiklainiuose. Jei norite skystos obuolienės, virkite ją tik du kartus. Skanaus!

uogienė

Naminė obuolienė pagal šį receptą gaunasi neįtikėtinai tiršta ir skani, su burnoje tirpstančiais gabaliukais. Malonu naudoti tokį gaminį pyragams, blyneliams ir kitiems kulinariniams šedevrams.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...

Saulės elektrinės – ne tik privačių namų, bet ir butų gyventojams

Saulės elektrinės jau tapo įprastu vaizdu tiek miestuose, tiek už jų ribų. Vis dėlto apie jas dažniau diskutuojama privačių namų savininkų kontekste, tačiau saulės...
---