Obuolienė yra visų mėgstamiausias ir tikrai universalus delikatesas. Obuolienė dedama į pyragus, bandeles ir pyragaičius. Patiekiama su varškėčiais, blynais ar sausainiais. Net jei netikėtai atvyko svečiai ir nėra nieko, išskyrus duoną prie arbatos, naminė obuolienė padės šiuo atveju. Todėl šio delikateso tikrai nebus per daug.
Ir šiandien jums pasakysime, kaip pagal patikrintą močiutės receptą pasigaminti obuolienę.
NAMINĖ OBUOLIENĖ
Jums reikės:
- 1,5 kg obuolių (kietos rūšies)
- 3 l vandens
- 3 šaukštelių sodos
Sirupui reikės:
- 200 ml vandens
- 800 g cukraus
- 2 šaukštų citrinos sulčių
Gaminimas:
Obuoliai reikalingi kietos rūšies, kad kepimo metu jie išlaikytų savo formą. Pirmiausia į didelį indą supilkite 3 litrus vandens ir įpilkite sodos.
Obuolius supjaustykite pailgais gabalėliais, pašalinę šerdis. Taip pat galite pjaustyti obuolius daržovių pjaustytuve – tai bus greičiau. Sudėkite gabalėlius į sodos tirpalą puode. Palikite juos čia 30–60 minučių (kiek įmanoma ilgiau). Dėl šio metodo obuoliai virimo metu išlaikys savo formą.
Norėdami paruošti sirupą, į atskirą indą supilkite švarų vandenį (200 ml), įpilkite citrinos sulčių ir cukraus. Pastatykite ant ugnies, užvirkite ir troškinkite 5 minutes.
Nupilkite skystimą nuo obuolių ir perkelkite juos į indą, kuriame gaminsite obuolienę. Supilkite karštą sirupą, uždenkite ir palikite 8 valandoms (galite per naktį).
Užvirkite obuolius ir virkite nemaišydami 5 minutes. Išjunkite ugnį. Neuždenkite dangčio ir palikite 8 valandoms.
Pastatykite atvėsintą obuolienę ant ugnies, užvirkite ir virkite dar 5 minutes ant vidutinės ugnies. Pakartokite procesą atvėsindami ir užvirdami. Po trečio karto obuolienę galima uždaryti stiklainiuose. Jei norite skystos obuolienės, virkite ją tik du kartus. Skanaus!
Naminė obuolienė pagal šį receptą gaunasi neįtikėtinai tiršta ir skani, su burnoje tirpstančiais gabaliukais. Malonu naudoti tokį gaminį pyragams, blyneliams ir kitiems kulinariniams šedevrams.