Marinuoti agurkai yra skanūs, tačiau sunkiai paruošiami. Kol sterilizuosite stiklainius, viską užpilkite verdančiu vandeniu, kad viskas pavyktų.
Todėl mes siūlome jums receptą, kuriame nėra visų šių bėdų. Ir jie išlieka traškūs, švelnūs, marinuoti agurkai. Paruošimui naudojami tik natūralūs ingredientai. Kulinarijos naujovė.
MARINUOTI AGURKAI
Jums reikės:
- 1 kg agurkų
- krapų
- 3 lapai krienų
- 3 ąžuolo lapai
- 2 vyšnios lapai
- 2 juodųjų serbentų lapai
- 3 lauro lapai
- 6 žirneliai juodųjų pipirų
- 3 gvazdikėliai
- 1 česnako galva
- 1 aitriojo pipiro ankštis
- 4 šaukštai druskos
- 2 šaukštai garstyčių miltelių
Gaminimas:
Į 3 litrų stiklainio dugną sudėkite žoleles, prieskonius, paprikas ir česnaką.
Tada stiklainį iki viršaus užpildykite agurkais kuo sandariau. Pasirinkite nepernokusius agurkus, kurių vidutinis dydis yra vienodas.
Paruoškite sūrymą: 2 litrus vandens užvirkite su 4 šaukštais druskos. Verdančiu marinatu užpilkite agurkus.
Norėdami, kad stiklainis neskiltų, naudokite gudrybę: įdėkite metalinį šaukštą į vidų taip, kad jis liestų abi stiklainio puses, tada viskas liks nepažeista. Uždarykite stiklainį su guminiu dangčiu ir palikite dvi dienas.
Fermentacijos metu atsiras putos, kurias reikės pašalinti. Po dviejų dienų į agurkus įpilkite 2 šaukštus garstyčių miltelių. Dar kartą uždarykite stiklainį, suplakite, kad garstyčios gerai susimaišytų su sūrymu, ir palaukite dar 6 valandas.
Po šio laiko supilkite sūrymą į puodą, virkite 5 minutes. Ir vėl tuo pačiu būdu užpilkite verdančius agurkus. Tada galite užsukti tvirtą dangtelį.
Šis skanus marinato receptas jau buvo išbandytas. Agurkai gali stovėti visą žiemą, o vėsioje vietoje – net dvi, išlaikant visą skonį.