Mano nealkoholinių gėrimų reitinge pomidorų sultys užima vieną iš pirmaujančių pozicijų. Sakoma, kad sveikiau jas gerti be druskos. Aš taip darau, bet įdedu juodųjų pipirų ir žiupsnelį kalendros.
Su druska arba be jos, bet naminės pomidorų sultys yra daug sveikesnės nei pirktos. Galite jas ne tik gerti bet kuriuo metų laiku, bet ir naudoti padažams.
Pomidorų sulčių receptas yra gana paprastas, tačiau darbo įdėti reikia. Sultys gaunasi tirštos ir beveik be atliekų, nes pomidorai yra sumalami kartu su odele.
NAMINĖS POMIDORŲ SULTYS
Jums reikės:
- 3 kg pomidorų
- 1 valgomojo šaukšto druskos (nebūtina)
- 5 gvazdikėlių
- elektrinės mėsmalės su sulčiaspaudės antgaliu
Gaminimas:
Pasirinkite prinokusius, tvirtus ir mėsingus pomidorus. Iš 3 kg gaunasi 5 pusės litro stiklainiai.
Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite kotelį ir šerdį.
Sumalkite pomidorus į tyrę, tai dar ne sultys.
Gautą mišinį supilkite į puodą ir pastatykite ant ugnies.
Mišinį užvirkite ir virkite 10 minučių.
Kad sultyse neatsirastų odos gabalėlių, perpilkite jas per sietelį.
Tada vėl pastatykite ant ugnies, įpilkite druskos, gvazdikėlių ir virkite nuolat maišydami, kol dings visos putos. Putų perteklių pašalinkite kiaurasamčiu. Užvirti sultis užtruks apie 15–20 minučių.
Kai putos palieka paviršių, pomidorų sultys yra paruoštos, pradėkite jas pilti į sterilizuotus stiklainius ar butelius.
Nedelsdami užsukite stiklainius, apverskite aukštyn kojomis, patikrinkite sandarumą ir palikite kol visiškai atvės.
Naminės pomidorų sultys be sulčiaspaudės paruoštos. Skanaus!
Šis paprastas pomidorų sulčių gamybos būdas tikrai patiks visiems. Gerkite pomidorų sultis ir būkite sveiki!