Kiekviena namų šeimininkė žino, kad vasarą nėra laiko poilsiui. Nuo birželio iki spalio kiekviena virtuvė virsta konservavimo fabriku, kur sumanios rankos ateičiai išsaugo gamtos dovanas. Be abejo, visų pirma tarp naminių gaminių yra braškių uogienė. Be šios uogienės nuo vaikystės negalime įsivaizduoti blynų ir gimtadienio torto.
BRAŠKIŲ UOGIENĖ SU NESMULKINTOMIS UOGOMIS
Ši braškių uogienė su sveikomis uogomis turi tik vieną trūkumą. Joje esantis sirupas yra labai skystas. Be abejo, jis taip pat gali būti naudingas.
Štai braškių uogienės su bananais receptas. Uogos negauna rūgštumo, be to, sirupas yra tirštas! Bananus reikia imti prinokusius.
Jums reikės:
- 1 kg šviežių braškių
- 350 g prinokusių bananų
- 500 g cukraus
Gaminimas:
Nuplautas po tekančiu vandeniu ir nuskabytais koteliais braškes užpilkite cukrumi. Jei uogos per didelės, perpjaukite jas per pusę. Palikite jas 4–7 valandas, kad uogos išskirtu sultis.
Padėkite uogas ant ugnies ir užvirkite. Išmaišykite, pašalinkite putas ir išjunkite. Palaukite, kol uogienė visiškai atvės ir vėl įjunkite.
Bananą supjaustykite gabalėliais arba atsiminkite šakute. Sudėkite į uogienę ir išmaišykite.
Užvirkite braškių ir bananų uogienę, virkite 15 minučių. Nepamirškite pašalinti putų.
Paruoštą uogienę supilkite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Apverskite stiklainius ir uždenkite jas šilta antklode. Laikykite, kol atvės.
Kol suvalgysite, braškių uogienė turi būti laikome vėsioje vietoje.