Kiekviena namų šeimininkė žino, kad vasara nėra laiko poilsiui. Nuo birželio iki spalio kiekviena virtuvė virsta konservų fabriku, kur sumanios rankos ateičiai paruošia gamtos dovanas. Be abejo, visų pirma tarp naminių gėrybių yra uogienė. O kokia skaniausia uogienė? Klausimas yra sudėtingas. Tačiau tarp neginčijamų favoritų – braškių uogienė.
BRAŠKIŲ UOGIENĖ SU SVEIKOMIS UOGOMIS
Braškių uogienė su sveikomis uogomis, turi tik vieną trūkumą. Joje esantis sirupas yra labai skystas. Be abejo, jis taip pat gali būti naudingas, arba, kraštutiniais atvejais, sirupas gali būti panaudojamas gėrimams.
Čia yra braškių uogienės su bananais receptas. Uogos negauna rūgštumo, o sirupas yra tirštas! Bananas turėtų būti imamas prinokęs, šiek tiek patamsėjęs.
Jums reikės:
- 1 kg šviežių braškių
- 350 g prinokusių bananų
- 500 g cukraus
Gaminimas:
Pašalinkite braškių, nuplautų po tekančiu vandeniu kotelius ir užpildykite cukrumi. Jei uogos per didelės, perpjaukite jas per pusę. Palikite 4-7 valandas, kad uogos pradėtų išskirti sultis.
Įdėkite uogas ant ugnies ir užvirkite, bet nevirkite. Išmaišykite, pašalinkite putas ir išjunkite. Palaukite, kol uogienė visiškai atvės, ir vėl įjunkite.
Bananą supjaustykite gabalėliais arba sutrinkite šakute. Įpilkite į uogienę ir išmaišykite.
Virkite braškių ir bananų uogienę 15 minučių. Nepamirškite pašalinti putų.
Paruoštą uogienę supilkite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangčius. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite jas šilta antklode. Laikykite, kol atvės.
Laikykite uogienę vėsioje vietoje.
Braškių uogienė, kuriai nereikia virti uogų. Artėjančios žiemos hitas!
Braškių sezonas yra geriausias metų laikas! Laikas braškių ledams, jogurtui su braškėmis ir, žinoma, nepamirškime, apie braškių uogienę. Barškių uogienė yra visas uogų konservavimo menas, kad jas visus metus valgytume su blynais, skrebučiais, bandelėmis ir įvairiais pyragais. Tačiau daugelis iš mūsų, liekame širdyje vaikais ir mėgstame valgyti braškių uogienes šaukštu tiesiai iš stiklainio.
Mūsų šeima braškių derlių skynė senamadiškai. Rezultatas buvo tamsiai ruda, pernelyg saldi masė, kurioje uogos, nors ir nepažeistos, neprimena šviežių. Jei gaminate uogienę pagal močiutės taisykles, jūs užbaigiate virintu cukrumi su uogų kvapu. Ilgai trunkantis kaitinimas keičia uogų spalvą į rudą, užmušdamas visą skonį ir aromatą. Atitinkamai, iš tokio uogienės nėra jokios naudos.
BRAŠKIŲ UOGIENĖ
Šiame recepte verda ne uogos, o sirupas. Šiluminis apdorojimas yra būtinas bet kokiu atveju, kitaip kaprizingos braškės gali fermentuotis.
Jums reikės:
- 2 kg braškių
- 1 kg cukraus
- 0,5 stiklinės vandens
Puodas su emaliu arba nerūdijančio plieno puodas yra idealus verdant uogienes. Šiame recepte braškės turi likti nepažeistos.
Gaminimas:
Nuskabykite šviežių braškių kotelius, švelniai nuplaukite ir palikite nudžiūti.
Atskirame dubenyje užvirkite sirupą: įpilkite vandens su cukrumi, užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 4 minutes, nuolat maišydami medine mentele.
Užpilkite uogas sirupu, sumaišykite ir palikite visiškai atvėsti.
Kai braškės atvės nupilkite sultis į puodą, viską pilkite per sietą. Virkite sirupą 5 minutes.
Supilkite sirupą atgal į puodą su uogomis ir palikite atvėsti.
Pakartokite procedūrą su sirupu, bet šį kartą virkite 10 minučių. Jei norite tiršto sirupo, įpilkite daugiau cukraus. Atminkite, kad uogų virti negalima!
Sterilizuokite stiklainius.
Kol sirupas verda, suberkite atvėsintas braškes į sterilizuotus stiklainius. Supilkite verdantį sirupą ir užsukite. Padėkite uogienę į šiltą vietą.
Toks skani braškių uogienė bus skystesnė nei įprasta. Labiau kaip braškės sirupe. Tačiau svarbiausia, kad būtų išsaugoti visi vitaminai ir maistinės medžiagos, braškių skonis, kaip šviežių ištisus metus! Turėsite parodyti nepaprastą valios stiprybę, kad nesuvalgytumėte viso stiklainio vos atsidarę. Taip pat galite ruošti slyvas, avietes, serbentus ir vyšnias.