Patiekalai iš moliūgų yra labai populiarūs visame pasaulyje. Iš šios daržovės gaminamos sriubos, troškiniai, košės, salotos, o Austrijoje galima paragauti net moliūgų kavos. Armėnijoje moliūgas kepamas ir dedamas į plovą. Indijoje iš jo gaminama puiki chalva.
Šiandien kviečiame pasigaminti moliūgų uogienę žiemai. Dėl ypatingo saldaus marinato ši uogienė yra mango skonio ir tikrai pakraus jus gera nuotaika.
MOLIŪGŲ IR APELSINŲ UOGIENĖ
Jums reikės:
- 3 kg moliūgų
- 600 g cukraus
- 3 apelsinų
- 1 citrinos
- 15 g citrinos rūgšties
Gaminimas:
Moliūgą nulupkite ir pašalinkite sėklas. Tuomet supjaustykite kubeliais.
Apelsiną ir citriną 30 sekundžių užpilkite verdančiu vandeniu. Tada supjaustykite kubeliais, žievelės nulupti nereikia.
Sumaišykite moliūgą su citrusiniais vaisiais ir suberkite į indą. Užpilkite cukrumi ir citrinos rūgštimi. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 3-4 valandas.
Praėjus nurodytam laikui, gautą mišinį supilstykite į pusės litro stiklainius. Viską kaitinkite 30 minučių. Tuomet užsukite ir apvyniokite antklode, kol atvės. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Ši moliūgų uogienė gaunasi švelni, kvepianti ir sultinga. Ji gali būti dedama į pyragus ar patiekiama su mėsa. Tačiau geriausia ją valgyti šaukštu tiesiai iš stiklainio, ypač kai bloga nuotaika.
Skanaus!