Negaliu savęs vadinti paprikų gerbėja, tačiau metai iš metų perku jų po kelis kilogramus ir iš rūsio parsinešu stiklainius. Pirmasis rudens mėnuo – laikas paruošti paprikas su žalumynais! Marinuotoje formoje paprikos visiškai pakeičia savo skonį ir aš tiesiog negaliu nuo jų atsiplėšti. Kaip ir visi kiti šeimos nariai.
Taip paruošta daržovė puikiai atrodo salotose, ant naminės picos ir tiesiog kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Jos yra labai ryškios ir aromatingos.
Jums reikės:
- Saldžiųjų paprikų 1,7 kg
- Krapų 20 g
- Baziliko 20 g
- Petražolių 20 g
- Čili pipiro 0,5 vnt.
- Česnakų 5 skiltelių
- Druskos 2 šaukštų
- Cukraus 4 šaukštų
- Acto 100 ml
- Saulėgrąžų aliejaus 100 ml
- Juodųjų pipirų (maltų) 1 šaukštelio
Gaminimas:
Paprikas supjaustykite juostelėmis, o čili papriką žiedais. Smulkiai supjaustykite žoleles.
Sumaišykite paprikas su žolelėmis, smulkintu česnaku, druska ir juodaisiais pipirais, cukrumi, actu ir aliejumi. Išmaišykite ir palikite tris valandas, kad marinatas pasiskirstytų tolygiai.
iš naujo viską permaišykite kas pusvalandį ar valandą. Nebijokite to daryti rankomis!
Tada sudėkite paprikas su žolelėmis į stiklainius ir užpilkite marinatu.
Sterilizuokite stiklainius verdančiame vandenyje 15 minučių, uždengę dangteliais. Tada užsukite juos. Paruošta!