Cukinijos yra visų mėgstamiausios vasaros daržovės, kurių mūsų soduose yra neįtikėtinai daug. O kai suprantame, kad visa šeima negali suvalgyti tokio kiekio cukinijų, tuomet turime išdalinti dalį derliaus kaimynams. Bet jeigu ir jie turi cukinijų? Ką daryti tada? Žinoma, konservuoti jas žiemai.
Vienos šeimininkės cukinijas užšaldo, kitos iš šių daržovių ruošia padažus. Tačiau ne visi turi norą vasarą praleisti daug laiko konservuojant. Štai kodėl šiandien pasakysime, kaip be didelių sunkumų paruošti skanias marinuotas cukinijas.
SKANIOS MARINUOTOS CUKINIJOS
Visų pirma, atkreipiame dėmesį, kad žemiau nurodytas ingredientų kiekis yra apskaičiuotas 8 litro talpos stiklainiams. Todėl, jei norite paruošti mažesnį kiekį, proporcingai sumažinkite visų ingredientų kiekį.
Jums reikės:
- 5 kg jaunų cukinijų
- 8-10 šviežių pomidorų
- 3 vidutinių morkų
- 300 ml acto
- 3,5 l vandens
- 6 šaukštų cukraus
- 6 šaukštų druskos
- Kelių šakelių krapų
Gaminimas:
Pirmasis žingsnis yra supjaustyti morkas mažais griežinėliais. Taip pat supjaustykite kiekvieną pomidorą į keturias dalis.
Cukinijas gerai nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais, kad kiekviena būtų maždaug 0,5-1 cm storio, tada visus paruoštus stiklainius tolygiai užpildykite krapais, morkomis, pomidorais ir, žinoma, cukinijomis.
Atėjo laikas paruošti marinatą. Norėdami tai padaryti, puode užvirkite vandenį, įpilkite cukraus, druskos ir acto. Leiskite užvirti, šiek tiek pavirkite ir išjunkite ugnį, leiskite marinatui truputį atvėsti.
Supilkite marinatą į stiklainius. Dabar sudėkite stiklainius į didelį puodą, kad juos sterilizuotumėte. Prieš tai puodo dugną išklokite servetėlėmis ar virtuviniu rankšluosčiu. Vandens turėtų būti tiek, kad jis pasiektų stiklainių susiaurėjimo tašką. Sterilizuoti reikia 10-15 minučių.
Belieka tik stiklainius užsukti steriliais dangteliais ir apversti. Tada uždenkite juos šilta antklode ir palikite atvėsti. Paruošta!
Tokios skanios marinuotos cukinijos su pomidorais taps laukiamomis ant bet kurio stalo. Išsaugokite receptą, nes šį nuostabų užkandį norėsite gaminti ne kartą.
Skanaus!