Šiandien mes turime jums įdomų ir tuo pačiu paprastą receptą – greitai paruošiamus marinuotus pomidorus. Rezultatas gaunasi skanus ir malonus.
Jums tiesiog reikia naudoti morkų lapus, su jais atsargos žiemai tampa daug geresnėmis. Bet jei nepabandysite, nesužinosite. Taigi, pereikime prie reikalo!
MARINUOTI POMIDORAI
Jums reikės:
- pomidorų
- 5 l vandens
- 20 šaukštų cukraus
- 5 šaukštų druskos
- 350 ml acto
- morkų lapų
- pipirų žirnelių
Gaminimas:
Pasiruoškite vieno litro stiklinius. Sterilizuokite juos vandenyje arba mikrobangų krosnelėje su trupučiu švaraus vandens. Taip pat sterilizuokite dangtelius.
Į kiekvieną stiklainį įdėkite po 3 morkų lapus.
Įberkite pipirų žirnelių. Ir užpildykite stiklainius pomidorais.
Stiklainių turinį užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite atvėsti.
Į didelį puodą supilkite visą vandenį, įpilkite druskos, cukraus ir acto. Užvirkite sūrymą ir vėl užpilkite pomidorus stiklainiuose.
Užsukite stiklainius, apverskite ir uždenkite šilta antklode. Leiskite stiklainiams atvėsti 12-16 valandų, tuomet perkelkite į sandėliuką.
Šis puikus užkandis patiks šaltuoju metų laiku, kai norisi daržovių. Be to, marinuotų pomidorų skonis puikiai dera su beveik bet kokiu garnyru.
Morkų lapai suteikia įdomų skonį ir gražią išvaizdą, todėl tokie pomidorai gali tapti netgi originalia dovana.
Skanaus!