Ruošiant atsargas žiemai, dalyvauja visa šeima. Vyras padeda pjaustyti, vaikai plauna, o aš viską dedu į stiklainius. Nuolat bandau kažką naujo, tačiau yra ir laiko patikrintų receptų. Kaip, pavyzdžiui, močiutės pomidorai su kopūstais. Pamenu šio mišinio skonį nuo vaikystės ir man jis vis dar labai patinka.
Žiemos vakarais mano močiutė kepdavo bulves ir atidarydavo stiklainį traškių kopūstų su sultingais marinuotais pomidorais. Prie mūsų stalo viskas lygiai taip pat. Dėl to kasmet paruošiu vis daugiau stiklainių. Žemiau pateiktų ingredientų pakanka vienam trijų litrų stiklainiui.
Jums reikės:
- Pomidorų 1,5 kg
- Kopūsto 1 vnt.
- Cukraus 2 šaukštų
- Druskos 1 valgomojo šaukšto
- Acto 100 ml
- Lauro lapų pagal skonį
- Kvapiųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Supjaustykite kopūstus, nuplaukite pomidorus ir palikite kelioms minutėms, kad nubėgtų vanduo. Ant sterilizuoto stiklainio dugno sudėkite kopūstų sluoksnį, 2 lauro lapus ir keletą pipirų.
Tada sudėkite pomidorų sluoksnį. Taip dėkite daržoves pakaitomis, kad stiklainis būtų visiškai užpildytas.
Daržoves užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių. Tada supilkite vandenį į puodą, įpilkite druskos ir cukraus, užvirkite.
Skystį supilkite atgal į stiklainį, įpilkite acto ir nedelsdami užsukite steriliais dangteliais. Apverskite stiklainį, uždenkite šilta antklode ir palikite visiškai atvėsti.