Marinuoti pomidorai – universalus užkandis, kuris sutaupys daug laiko. Jį paruošę vasarą, išsivaduosite nuo nuolatinių minčių, ką patiekti su garnyru vakarienei. Juk sandėliuke turėsite stiklainį skanių pomidorų. Juos galima paruošti įvairiais būdais. Ar jau užmarinavote saldžiuosius pomidorus žiemai? Tuomet reikėtų tai daryti dabar, kol dar tęsiasi daržovių sezonas.
Marinatas su daug cukraus pavers pomidorus nuostabiai gardžiu skanėstu, kuris akimirksniu bus nušluotas nuo stalo. Todėl rekomenduojame uždaryti daugiau šių pomidorų. Recepte ingredientų kiekis skaičiuojamas 2 litrų stiklainiams. Tačiau to, greičiausiai, nepakaks, kai paragausite tokių pomidorų skonio.
Kaip marinuoti saldžius pomidorus žiemai
Norėdami paruošti tokį užkandį, pagrindinį ingredientą galite perpjauti per pusę arba dėti į stiklainį visą. Jei pasirinksite antrą variantą, prisiminkite, kad geriau pasirinkti mažus vaisius, pavyzdžiu, „Red Cherry“.
Ingredientai
- Pomidorai – 1,4 kg
- Cukrus – 100 g
- Juodieji pipirai – 8 grūdeliai (nemalti)
- Druska – 1 a. š.
- Česnakai – 4 skiltelės
- Petražolės – 10 g
- Lauro lapai – 2 vnt.
- Actas – 3 valg. š.
Gaminimo eiga
1. Pomidorus ir petražoles gerai nuplaukite. Sudėkite į stiklainius. Nulupkite česnakus. Įdėkite juos į petražoles. Pomidorus perpjaukite pusiau. Sudėkite juos į stiklainius.
2. Vandenį užvirinkite. Užpilkite juo pomidorus. Uždenkite indus dangteliais ir palikite 15 minučių. Tada supilkite vandenį atgal į puodą. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, lauro lapų ir cukraus. Užvirinkite. Supilkite 9% actą ir virkite dar 3 minutes.
3. Užpildykite stiklainius verdančiu marinatu iki viršaus. Uždarykite juos dangteliais. Apvyniokite antklode. Palikite kambario temperatūroje, kol visiškai atvės.