Nenumaldomai artėja žiema. Tuomet daugelis šeimininkių gamins patiekalus iš grybų. Marinuoti pievagrybiai pagelbės šeimos biudžetui ir padės sutaupyti daug laiko.
Pirmiausia norime jums priminti: pasiruoškite daug nedidelių stiklainių, kad galėtumėte juos naudoti ateityje! Dideliuose stiklainiuose grybai praranda savo išvaizdą, o vizualinė estetika yra labai svarbi šventinei vakarienei.
Be to, patariame grybus rinktis kuo mažesnius. Juk visi žino: kuo mažesnis grybas, tuo jis skanesnis!
MARINUOTI PIEVAGRYBIAI
Jums reikės:
- 0,5 kg pievagrybių
- vandens
- 3 šaukštų cukraus
- 3 šaukštų druskos
- 80 g 9% acto
- 1 šaukštelio citrinos rūgšties
- kvapiųjų pipirų pagal skonį
- garstyčių sėklų pagal skonį
- 2 lauro lapų
Gaminimas:
Nuvalykite nuo grybų žemes, patrumpinkite kotelius. Jei neturite mažų grybų, turimus didesnius perpjaukite pusiau.
Supilkite vandenį į indą, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą druskos ir citrinos rūgšties. Tai būtina, kad grybai būtų visiškai išvalyti nuo purvo ir neprarastų spalvos. Leiskite jiems pamirkti tirpale 15 minučių.
Į atskirą indą supilkite litrą švaraus vandens, įpilkite cukraus ir 2 šaukštus druskos. Tirpalą užvirkite ir supilkite actą.
Kai pavirsite 10 minučių, sumažinkite ugnį iki mažiausios ir į marinatą įberkite pipirų, garstyčių sėklų ir lauro lapų. Leiskite marinatui pavirti dar 2 minutes.
Grybus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Po to atsargiai suberkite juos į marinatą.
Dabar vėl padidinkite kaitrą. Grybus užvirkite, surinkite putas ir dar pavirkite 30 minučių.
Grybus supilkite į sausus ir sterilius stiklainius, užsukite dangtelius ir apvyniokite antklode, kol jie visiškai atvės.
Rezultatas – nuostabūs greitai paruošiami pievagrybiai. Gražūs, elastingi ir labai skanūs. Jūs žinote visus ingredientus, todėl galite būti tikri dėl kokybės.
Šie grybai gali būti dedami į salotas, naudojami kaip garnyras arba užkandis. Garantuojame, kad nė vienas iš svečių neliks jiems abejingų. Skanaus!