Marinuoti agurkai patinka visiems, bet juos sunku paruošti. Todėl mes siūlome jums receptą, kuris yra itin paprastas. Rezultate gausite traškius, švelnius, marinuotus agurkus.
Ypatingai skanūs agurkai
Jums reikės:
- 1 kg agurkų
- 2 krapų šakelių
- 3 krienų lapų
- 3 ąžuolo lapų
- 2 vyšnių lapų
- 2 juodųjų serbentų lapų
- 3 lauro lapų
- 6 juodųjų pipirų žirnelių
- 3 gvazdikėlių
- 1 galvos česnako
- 1 aitriosios paprikos
- 4 šaukštų druskos
- 2 šaukštų garstyčių miltelių
Gaminimas:
Į 3 litrų stiklainio dugną sudėkite žoleles, prieskonius, pipirus ir česnaką.
Tada užpildykite stiklainį agurkais, tai padarykite kiek įmanoma sandariau. Pasirinkite maždaug tokio paties, vidutinio dydžio agurkus, kurie nėra pernokę.
Paruoškite sūrymą: užvirkite 2 litrus vandens su 4 šaukštais akmens druskos. Agurkus užpilkite verdančiu sūrymu. Uždarykite stiklainį plastikiniu dangteliu ir palikite dviems dienoms.
Kad stiklainis nesprogtų, naudokite gudrybę: į vidų įdėkite metalinį šaukštą, kad jis liestų abi stiklainio puses.
Fermentacijos metu atsiras putų, kurias reikės pašalinti. Po dviejų dienų į agurkus įpilkite 2 šaukštus garstyčių miltelių. Dar kartą uždarykite stiklainį, suplakite, kad garstyčios gerai susimaišytų su sūrymu, ir palaukite dar 6 valandas.
Praėjus šiam laikui, supilkite sūrymą į puodą, virkite 5 minutes. Ir vėl agurkus užpilkite verdančiu sūrymu tokiu pačiu būdu. Tada galite užsukti dangtelius.
Šis skanių marinuotų agurkų receptas jau išbandytas. Jie gali išstovėti visą žiemą, o vėsioje vietoje – net ir dvi.
Jei gaminate tokius skanius marinuotus agurkus, tai yra puiku. Jie gali būti dedami į įvairias salotas arba tiesiog patiekti su karštais patiekalais.
Skanaus!