Agurkų konservavimas – atsakingas darbas. Juk šiais agurkais mėgausimės visą žiemą. O kur dar baltos mišrainės gaminimas per Kalėdas! Todėl čia dalijamės laiko patikrintu tradiciniu receptu, kuris puikiai tiks tiems, kurie eksperimentuoti šiemet nenori ar neturi tam laiko.
Agurkų konservavimas
Tokiems ingredientų kiekiams naudojome tris 1 litro stiklainius ir vieną 0,7 l stiklainį. Jei norite padidinti konservavimo kiekį, laikykitės šių proporcijų ir paskaičiuokite, kiek ir ko jums reikės.
Ingredientai
- 2 kg agurkų
- 1 svogūnas
- 2 česnakai
- 2 valg. š. druskos
- 2 valg. š. acto esencijos (70%)
- serbentų lapų
- 2 l vandens
- 1 morka
- keli krapų skėčiai
- 6 valg. š. cukraus
- 0,25 a. š. maltų aitriųjų paprikų
Gaminimo eiga
1. Ruošiame marinatą. Į verdantį vandenį įpilkite druskos ir cukraus. Vėl užvirkite. Nukelkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite, įpilkite acto esencijos. Išmaišykite ir visiškai atvėsinkite.
2. Agurkus 3 valandas pamirkykite šaltame vandenyje. Į švarius stiklainius sudėkite kelis svogūnų pusžiedžius, porą česnako skiltelių, porą krapų skėčių ir porą serbentų lapelių.
3. Įdėkite vyšnių lapų ir kitų žolelių pagal skonį. Į stiklainius būtinai įdėkite 4 apskritimus morkų ir šiek tiek aitriųjų paprikų. Tada sandariai užpildykite stiklainius agurkais ir užpilkite sūrymu.
4. Stiklainius uždenkite dangteliais, užpylę verdančiu vandeniu ir sudėkite į puodą su rankšluosčiu apačioje. Supilkite vandenį taip, kad jis pasiektų litrinių stiklainių pečius (ten, kur stiklainis pradeda siaurėti).