Šių agurkų receptas yra labai senas. Prisimenu, kad taip juos ruošdavo mano prosenelė. Agurkai visada būdavo skanūs. Valgydavome juos tiesiai iš stiklainio.
Jums reikės:
- Agurkų
- Česnakų
- Krapų
- Juodųjų pipirų
- Gvazdikėlių
- Lauro lapų
- Šiek tiek paprikų
Užpilui:
- Vandens
- Acto
- Druskos
Gaminimo eiga:
Naudokite didesnius 10-15 cm ilgio agurkus.
Kruopščiai nuplaukite agurkus ir juos nuvalykite.
Sudėkite juos į 5 litrų talpos stiklainius.
Taip pat galite naudoti medines arba kitas stiklines talpas.
Užpildykite stiklainius agurkais.
Ant jų sudėkite 3 skilteles smulkinto česnako, 6 šakeles krapų, 3 juodųjų pipirų žirnelius, 2 gvazdikėlius, 2 lauro lapus ir 1 smulkintą aštriąją papriką.
Ant viršaus reikėtų uždėti krapų žiedyną.
Agurkus užpilkite karštu užpilu.
Užpilas:
Iš 4 litrų vandens, pusės litro 8 proc. acto ir 3 šaukštų druskos pagaminkite užpilą.
Paslėkite agurkų paviršių taip, kad jie būtų panardinti į užpilą.
Taip bus sudarytos palankios sąlygos pieno rūgšties bakterijoms augti.
Taip laikomus agurkus galima valgyti po 2-4 savaičių (trukmė priklauso nuo patalpos, kurioje jie laikomi).
Kai jie įgauna aštrų skonį ir tampa traškūs, juos galima valgyti.
Norėdami ilgiau išlaikyti raugintus agurkus, juos nuplaukite, sudėkite į išplautus stiklainius, užpilkite minėtu užpilu ir 20 minučių sterilizuokite 95°C temperatūroje.
Taip jūsų agurkai išsilaikys visus metus.
Linkime gero skonio!