Atėjus žiemai, įsibėgėja marinavimas, kad žiemą namiškius ir svečius būtų galima vaišinti skaniais užkandžiais. Marinuoti agurkai – visiems įprasta, o štai čia jums idėja kaip pagreitinti salotų gaminimą žiemą. Šie marinuoti agurkai bus puiki daržovinių užkandžių dalis, kuri suteiks jiems pikantiškumo. Tačiau įprastų agurkų naudojimas turi vieną minusą – gana problematiška pjaustyti marinuotus agurkus. Juk jų struktūra neleidžia tiksliai pjauti. Ką tokiu atveju daryti?
Išeitis rasta! Marinuoti agurkus žiemai į stiklainį dėkite jau supjaustytus kubeliais, tuomet žiemą nebereikės jų pjaustyti. Taigi, sutaupote daug laiko. Be to, jums bus daug lengviau pjaustyti šviežią daržovę nei marinuotą.
Kaip gaminti marinuotus agurkus salotoms
Šis receptas yra skirtas maždaug 1 kg agurkų marinuoti. Šio kiekio užtenka dviem 500 ml talpos stiklainiams. Jei norite užmarinuoti daugiau ar mažiau – atitinkamai pakoreguokite prieskonių kiekį. Pirmyn!
Reikalingi ingredientai:
- 1 kg šviežių agurkų
- 4 česnakų skiltelės
- 4 krapų šakelės
- 2 aitriosios paprikos žiedeliai
- 5 arb. š. 9% acto
- 25 g cukraus
- 25 g druskos
- 500 ml vandens
- 2 lauro lapai
- 2 juodųjų pipirų žirneliai
Gaminimo eiga
1. Agurkus gerai nuplaukite. Nupjaukite galus. Nulupkite česnakus.
2. Į sterilizuotą stiklainį įdėkite aitriosios paprikos žiedą ir krapų šakelę. Įdėkite 2 nuluptas česnakų skilteles.
3. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite juos į stiklainį. Agurkus užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite juos dangčiu ir palikite 15 minučių. Tada nupilkite vandenį. Vėl užpilkite stiklainį verdančiu vandeniu ir palikite dar 10 minučių.
4. Paruoškite sūrymą. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Įpilkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų ir lauro lapų. Virkite 3 minutes.
5. Nupilkite vandenį iš stiklainių. Į kiekvieną įpilkite acto. Užpilkite verdančiu sūrymu.
6. Stiklainius uždarykite sterilizuotais dangteliais. Apverskite juos ir apvyniokite antklode. Palikite, kol visiškai atvės.
Agurkų ruošinius laikykite vėsioje vietoje ir, kai reikia, pasiimkite ir skanaukite. Verta paminėti, kad pjaustytų daržovių įdėjimas į salotas yra pati paprasčiausia užduotis. Suberkite jas į kiaurasamtį ir palaukite, kol sūrymas nutekės. Agurkus supilkite į likusius ingredientus ir sumaišykite skanias salotas ar baltą mišrainę. Ar kada nors teko panašiai ruošti agurkus žiemai? Papasakokite komentaruose, kaip jūs ruošiate agurkus.