Marinuoti agurkai – puikus užkandis ant bet kokio stalo. Traškūs, aštraus skonio, jie patiks kiekvienam. Tiesa, teks šiek tiek pasistengti gaminant maistą ir net palaukti kelias valandas, kol agurkai pasimarinuos. Siūlome Jums visiškai unikalų variantą, kai nėra kada laukti, nes jau norisi valgyti. Tai marinuoti agurkai be acto per 15 minučių.
Marinuoti agurkai be acto
Anksčiau rašėme apie tai, kaip marinuoti agurkus be druskos. Tada pagrindinis ingredientas buvo actas (ieškokite skiltyje „Receptai“). O šiandien pasistengsime būtent jį visiškai išbraukti iš produktų sąrašo. Tai puikus sprendimas tiems, kurie netoleruoja rūgšties arba yra alergiški šiam produktui. Tačiau net ir be acto marinuoti agurkai bus tiesiog puikūs. O štai ir receptas:
Ingredientai
- 1 kg agurkų
- 50 g krapų
- 4–6 česnakų skiltelės
- 1 valg. š. cukraus
- 0,5 valg. š. druskos
- 3–4 valg. š. augalinio aliejus
Gaminimo eiga
1. Bet koks patiekalas prasideda nuo ingredientų paruošimo. Šiam receptui labai svarbu pasirinkti tinkamus agurkus. Rinkitės marinavimui skirtų veislių agurkus. Jie turi būti maži ir neperaugę.
2. Nupjaukite agurkų galus. Nuskusti agurkus jums nereikia. Tada kiekvieną agurką supjaustykite ketvirčiais. Riekelės neturėtų būti per ilgos. Daržoves perkelkite tiesiai į indą, kuriame patieksite salotas.
3. Smulkiai supjaustykite krapus. Česnakai taip pat yra smulkiai supjaustomi, sutarkuojami arba išspaudžiami per spaustuką. Krapus ir česnakus paskleiskite inde su agurkais.
4. Norėdami subalansuoti skonį, į pagrindinius ingredientus įpilkite cukraus. Taip pat druskos pagal skonį. Užpilkite augaliniu aliejumi. Taip pat galite naudoti juoduosius pipirus, bet tai neprivaloma. Gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių.