Yra žmonių, kuriems marinuoti agurkai yra šventas dalykas. Be to, mano šeima pradeda jais vaišintis dar gerokai prieš žiemą. Iš principo nenaudoju naujų receptų. Man labiau patinka patikimi ir asmeniškai patikrinti metodai. Todėl gaminu marinuotus agurkus su čili marinatu.
Turėtumėte išgirsti, kaip jie traška! Toks užkandis visada yra laukiamas svečias ant pietų stalo. Prie keptų bulvių, mėsos ir kitų mėgstamų patiekalų aš drąsiai patiekiu agurkus su čili padažu!
Jums reikės:
- Agurkų 3,5 kg
- Kečupo 8 šaukštų
- Vandens 1,5 l
- Cukraus 100 g
- Druskos 2 šaukštų
- Acto 100 ml
- Juodųjų pipirų (žirnelių) 40 vnt.
- Česnako 2 vnt.
- Lauro lapų 16 vnt.
- Krapų pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite agurkus: nuplaukite, nupjaukite galiukus ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite daržoves kelioms valandoms vandenyje. Tuo tarpu sterilizuokite stiklainius.
Naudokite litrinius stiklainius. Į kiekvieno stiklainio dugną įdėkite 5 pipirus, po 4 skilteles česnako, 2 lauro lapus ir krapų. Pagal skonį pridėkite krienų lapų.
Agurkus sudėkite ant visų žolelių į stiklainį. Atskirame puode sumaišykite 1,5 litro vandens su kečupu, įberkite druskos ir cukraus. Šį mišinį užvirkite ir virkite 10 minučių.
Tada supilkite marinatą į stiklainius. Uždėkite dangtelius ir atsargiai perkelkite į puodą su vandeniu. 10 minučių kaitinkite ruošinius. Tada užsukite stiklainius.
Stiklainius apverskite aukštyn kojomis ir apvyniokite antklode. Kai stiklainiai atvės, nuneškite juos į rūsį arba paslėpkite sandėliuke.