Naminių marinuotų agurkų negalima lyginti su konservuotais, kurie yra parduotuvių lentynose. Pirma, naminiai gaminami tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių chemikalų, antra, toks užkandis yra daug skanesnis nei pramoninis gaminys.
Jei norite traškių, vidutiniškai aštrių agurkų, kurių skonis primena agurkus iš tikrų medinių statinių, išbandykite šį receptą.
4 kg šviežių agurkų reikės 150 g druskos, 5–6 krapų skėčių, 5–10 vyšnių ir juodųjų serbentų lapų, 4–5 krienų lapelių, kuriuos pagal skonį galima pakeisti augalų šaknimis ir česnakų.
Agurkus galite marinuoti penkių litrų plastikiniame butelyje. Į jį suberkite žalumynus, prieskonius ir česnaką. Šaltame vandenyje išmirkytus agurkus sudėkite iki buteliuko kaklelio, tada į vidų įberkite druskos.
Belieka daržoves užpilti šaltu vandeniu ir uždaryti indą dangteliu. Šiame inde jie turėtų būti padedami į vėsią vietą ir ten laikomi 5–6 dienas.
Per šį laiką butelis pradės lėtai pūstis, todėl turėsite periodiškai atidaryti dangtelį ir išleisti orą. Fermentacijos procesas užtruks apie 1,5–2 savaites.
Gatavas produktas turi būti laikomas šaldytuve. Tokie agurkai išsiskiria traškumu ir vidutiniu druskingumu.