Abrikosai visada primena vasarą. Tokie ryškūs, saulėti, kvepiantys ir lygiai taip pat greitai pasibaigiantys. Nesakykite, kad niekada nenorėjote atidėti abrikosų sezono pabaigos. Laimei, mes žinome, kaip tai padaryti greitai ir be pastangų, kad saldūs vaisiai išliktų iki kitos vasaros. Pasakysime jums, kaip pagaminti abrikosus sirupe.
Šie vaisiai, kaip ir konservuoti persikai, yra tinkami ruošiant skanius desertus. Nors jie patys jau gali būti laikomi tobulu desertu. Sultingas, saldus, vidutiniškai elastingas ir tuo pačiu kvapnus.
Jums reikės:
- Abrikosų 1,1 kg
- Vandens 600 ml
- Cukraus 300 g
- Citrinos rūgštie 0,5 šaukštelio
Gaminimas:
Rinkitės tik gražiausius abrikosus: jokio puvimo ar sumušimo pėdsakų. Nuplaukite juos, perpjaukite per pusę ir pašalinkite kauliukus.
Tada sudėkite juos į stiklainį, perpjauta puse žemyn, kiek įmanoma sandariau, bet ne per stipriai, kad abrikosai neperlūžtų. Užpilkite verdančio vandens ant vaisių, uždenkite ir palikite 15 minučių.
Gautą skystį perpilkite į puodą, suberkite cukrų, užvirkite ir virkite dar 5 minutes.
Į sirupą įpilkite citrinos rūgšties, išmaišykite ir supilkite ant abrikosų. Stiklainius užsukite ir apverskite. Apvyniokite rankšluosčiu, palaukite, kol visiškai atvės, ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.