Kas nemėgsta žiemą mėgautis konservuotais pomidorais? Net jei dar neatėjo laikas, indelis tokio skanėsto visada pravers. Mes įpratę, kad konservuojami pomidorai yra nepjaustyti, taip išsaugant visas sultis. Vieną kartą savo gyvenime turite juos pamėginti supjaustyti!
Korėjietiškų pomidorų receptas garsėja universalumu – tai užkandis, pikantiškų salotų ingredientas ir tiesiog pasiruošimas žiemai. Korėjietiškai paruoštos daržovės turi įsimintiną aromatą ir lengvą prieskonį. Ingredientų turėtų pakakti trijų litrų stiklainiui.
Jums reikės:
- Pomidorų 2 kg
- Saldžiųjų paprikų 5 vnt.
- Čili pipiro 0,5 vnt.
- Česnako 5 skiltelių
- Morkų 4 vnt
- Acto 100 ml
- Krapų pagal skonį
- Petražolių pagal skonį
- Kalendros pagal skonį
- Druskos 2 šaukštų
- Cukraus 100 g
- Saulėgrąžų aliejaus 100 ml
Gaminimas:
Pagal šį receptą tinka prinokę, bet ne pernokę pomidorai. Nuplaukite ir perpjaukite juos per pusę arba, jei pomidorai didesni, dar kelis kartus.
Nuluptas morkas sumalkite per mėsmalę (arba sumalkite blenderiu) kartu su paprika ir česnaku. Į košę įberkite druskos ir cukraus, palikite, kol druska visiškai ištirps.
Sumalkite aitriąją papriką, išmaišykite su morkų ir pipirų mišiniu, užpilkite actu ir aliejumi. Išmaišykite. Smulkiai supjaustykite žoleles.
Į stiklainį sudėkite pomidorus, žoleles ir marinatą tokia seka: pirmiausia pomidorų sluoksnis, tada marinatą, viršuje – žalumynai. Ir taip iki stiklainio viršaus, kol baigsis ingredientai.
Sterilizuokite stiklainius su pomidorais 15 minučių verdančiame vandenyje, tada užsukite, suvyniokite į audinį ir palikite visiškai atvėsti.
Morkų nebūtina smulkinti maišytuvu – jos tarkuotos atrodo daug estetiškiau, tačiau patiekalui vis tiek suteikia šiek tiek saldumo. Tačiau nepaisant to, korėjietiški pomidorai yra nepaprastai skanūs.