Visi mėgstame vasarą ne tik dėl šiltų, saulėtų dienų, bet ir dėl vaisių bei daržovių. Šiuo metu labai svarbu rūpintis išsaugojimu, kad daržovės džiugintų visą žiemą. Štai kodėl šiandien pasakosime, kaip gali būti konservuojami pomidorai.
Konservuoti pomidorai
Žemiau rasite nuoseklias instrukcijas, kaip gaminti pomidorus lenkiškai. Daržovių kiekis tiesiogiai priklauso nuo jūsų pasirinktų stiklainių tūrio. Būkite tikri, kartą išbandę šį konservavimą, jūs jį įsiminsite visam laikui!
Jums reikės:
- pomidorų
- krapų
- petražolių
- česnakų
- svogūnų
- saulėgrąžų aliejus
- 9% acto
Marinatui:
- 1 litro vandens
- 3 šaukštų cukraus
- 1 šaukšto druskos
Gaminimas:
Visų pirma jums reikia paruošti daržoves. Norėdami tai padaryti, supjaustykite pomidorus skiltelėmis.
Žalumynus susmulkinkite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Česnaką išspauskite.
Pradėkite pildyti stiklainius tokia tvarka: ant dugno sudėkite svogūnus, česnaką, žoleles, po to – pomidorus. Taip išdėstome visus ingredientus, kol indas bus visiškai užpildytas. Atminkite, kad paskutinį sluoksnį turėtų sudaryti svogūnai ir žolelės.
Norėdami paruošti marinatą, supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant viryklės. Kai skystis užvirs, įpilkite cukraus ir druskos. Beje, druska turėtų būti nesmulkinta ir nejoduota. Kai viskas ištripsta, marinatą galima saugiai supilti į stiklainius.
Pabaigoje į kiekvieną stiklainį (600–700 ml) supilkite 1 šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir acto.
Lieka tik uždaryti stiklainius arba naudoti užsukamus dangtelius. Tada apversti, suvynioti į kažką šilto ir palikti, kol atvės. Pomidorai paruošti!