Moliūgai ir jų patiekalai labai populiarus visame pasaulyje. Iš šios daržovės gaminama sriuba, troškiniai, bulvių košė, salotos, o Austrijoje galite paragauti net moliūgų alkoholio ir moliūgų kavos. Armėnijoje kepamas moliūgas, dedamas į plovą, įdaromas ryžiais ar riešutais. Indijoje iš jo gaminama puiki chalva. Jis turi daug naudingų savybių ir jo kaina nėra didelė.
Šiandien mūsų redakcija kviečia jus pasigaminti moliūgų atsargą žiemai. Ypatingo saldaus marinato dėka šis delikatesas tampa panašus į mango ir tikrai pakraus geros nuotaikos šaltą žiemą.
MOLIŪGAI SU APELSINU ŽIEMAI
Jums reikės:
- 3 kg moliūgų
- 600 g cukraus
- 3 apelsinų
- 1 citrinos
- 15 g citrinos rūgšties
Gaminimas:
Nulupkite moliūgą ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite kubeliais.
Apelsinus ir citriną užpilkite verdančiu vandeniu 30 sekundžių. Tada išimkite ir supjaustykite kubeliais.
Sumaišykite moliūgą su citrusiniais vaisiais, įpilkite cukraus ir citrinos rūgšties. Gerai sumaišykite ir palikite 3-4 valandas.
Praėjus nurodytam laikui, gautą mišinį supilstykite į pusės litro stiklainius. Pavirkite 30 minučių. Užsukite dangtelius ir apvyniokite parai į antklodę. Tada laikykite tamsioje vėsioje vietoje.
Šis moliūgas yra švelnus, kvapnus ir sultingas. Jį galima dėti į pyragus ar keptą mėsą. Bet geriausia valgyti šaukštu tiesiai iš stiklainio, ypač kai yra bloga nuotaika.
Skanaus!