Karališkas slyvų džemas yra nepaprastas delikatesas. O išbandę iš karto suprasite, kad laikas buvo nebuvo veltui sugaištas ir gaminsite jį nuolat.
Net jei tai yra jūsų debiutas, darykite jo ne tik paragauti, bet iškart daugiau. Džemas gaunasi švelnus, aromatingas. Džemas primena minkštą marmeladą. Jį net dovanoti karaliui nėra gėda!
SLYVŲ DŽEMAS
Jei jums patinka nestandartiniai sprendimai, šis receptas kaip tik jums! Cinamono, slyvų ir traškių riešutų aromatas… Skamba skaniai, tiesa? Slyvų džemas su riešutais paįvairina bet kokį desertą, yra tinkamas kitiems patiekalams gaminti ir sušildys jus šaltuoju metų laiku.
Uogienėms tinka kietos tamsių veislių slyvos, nes pernokę vaisiai virsta koše. Paimkite šviežiausius riešutus, įsitikinkite, kad tarp jų nėra karčių.
Jums reikės:
- 1 kg slyvų
- 4 stiklinių cukraus
- 1 stiklinės graikinių riešutų
- 2 cinamono lazdelių arba 0,5 šaukštelio malto cinamono
- 2 šaukštų konjako
Gaminimas:
Nuplautas slyvas perpjaukite per pusę ir pašalinkite kauliukus. Užpilkite pusę cukraus ant slyvų ir palikite 3 valandoms.
Kai išsiskirs sultys, suberkite likusį cukrų, cinamono lazdeles ir padėkite puodą ant ugnies. Užvirkite sirupą ir išjunkite.
Palikite būsimą džemą 8 valandoms ar geriau per naktį. Slyvos bus išmirkę cukraus sirupe ir cinamone, ir gerai išlaikys savo formą.
Uogienę rytą padėkite ant silpnos ugnies. Kol ji verda, paruoškite riešutus.
Juos lengvai pakepinkite sausoje keptuvėje, apvyniokite sausu rankšluosčiu ir sutrinkite. Taip pašalinsime viršutinę luobelę ir riešutai bus daug skanesni.
Į verdantį džemą įpilkite riešutų, konjako ir virkite 20 minučių. Nepamirškite nugriebti putų.
Išimkite cinamono lazdeles, supilkite karštą džemą į sterilizuotus stiklainius ir nedelsdami užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite juos apvyniotus antklode, kol atvės.