Jei kriaušės jau laužo šakas, jas galima panaudoti įvairiais būdais: kepti skanius pyragus, virti uogienes, konservuoti, virti kompotą. Bet kai viskas bus iškepta ir išvirta, o kriaušes vis tiek reikia kažkaip panaudoti, šis receptas atskubės į pagalbą.
Kriaušės aitriame sirupe yra nepakartojamo skonio delikatesas! Gintaro spalvos permatomos vaisių puselės auksiniame sirupe atrodo ypač patraukliai ir nepatamsėja laikui bėgant. Puikus pyragų ir desertų su želė priedas!
Dėl dvigubo užpylimo būdo nieko nereikia sterilizuoti. Kriaušės gerai laikosi vėsioje, tamsioje vietoje. Sudedamųjų dalių pagrindas yra litro stiklainis, o apytikslis svoris nurodomas jau nuluptoms kriaušėms.
Jums reikės:
- Kriaušių 700 g
- Cukraus 100 g
- Citrinos rūgšties pagal skonį
- Acto 2 šaukštų
- Cinamono pagal skonį
- Vanilino pagal skonį
- Kardamono pagal skonį
Gaminimas:
Į gilų dubenį supilkite 1,5–2 litrus šalto vandens, įpilkite acto. Kriaušes nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas. Kriaušes nedelsdami sudėkite į parūgštinto vandens dubenį, kad jo nepatamsėtų.
Nulupę reikiamą skaičių kriaušių, stiklainį sandariai, bet atsargiai užpildykite jomis. Užpilkite verdantį vandenį, uždenkite, palikite 5 minutes.
Po to nupilkite vandenį į puodą, įpilkite cukraus, vanilės, cinamono, kardamono ir citrinos rūgšties. Užvirkite, išjunkite ugnį. Nedelsdami užpilkite verdantį sirupą ant kriaušių ir užsukite. Apverskite stiklainį, apvyniokite jį, kol jis visiškai atvės.