Marinuoti pomidorai pagal šį receptą šiek tiek skiriasi nuo įprastų, jų skonis turtingesnis ir sodresnis. Rekomenduojame pamėginti pasigaminti.
Marinuoti pomidorai
Fermentuojant bet kurias daržoves naudojamos bakterijos. Net gerai nuplovus daržoves, jų paviršiuje vis tiek lieka mikroorganizmų, kurie užtikrins mums reikalingą fermentaciją.
Kad marinuotos daržovės ilgiau tarnautų, jos turi būti tinkamai laikomos. Idealu, jei tai šaltas rūsys. Jei ne, galite laikyti šaldytuve, tačiau vietos ten yra mažai. Arba viską suvalgykite iškart ir padalinkite artimiesiems.
Jums reikės:
- 8 kg pomidorų
- 5 l vandens
- 350 g druskos
- 2 aitriųjų pipirų
- 1 krienų šaknies
- 10 skiltelių česnako
- 1 paprikos
- vyšnių, krienų, aviečių, serbentų lapų
- 5 stiklinių cukraus
Gaminimas:
Šios proporcijos tinka 10 litrų indui, todėl pirmiausia įsitikinkite, kad tokį turite. Gerai išplaukite ir nusausinkite indą.
Kitas svarbus žingsnis yra pasirinkti tinkamus pomidorus. Jie neturėtų būti pernokę, per minkšti ir su išoriniais trūkumais.
Pasirinkite pomidorus ir gerai nuplaukite. Tada sudėkite juos į indą, kad nudžiūtų.
Dabar pereikime prie sūrymo. Įprasta akmens druska čia veikia geriausiai. Pildami ją į vandenį, išmaišykite ir leiskite druskai ištirpti.
Tada į 10 litrų kibiro dugną sudėkite serbentų, vyšnių, aviečių, krienų lapus, smulkintą krienų šaknį ir aitriuosius pipirus, česnako skilteles.
Sudėkite daugiau nei pusę pomidorų ant žalumynų, tada pagal skonį sudėkite dar žalumynų, česnako, pipirų.
Tada sudėkite likusius pomidorus. Dabar viską padenkite paskutiniu kvapiosios žalumos sluoksniu.
Užpilkite cukrų anksčiau paruoštu sūrymu.
Kai cukrus ištirps, supilkite visą skystį į kibirą ant pomidorų ir žolelių. Uždenkite dangčiu viršuje, bet neuždarykite.
Papildomos rekomendacijos
Jei iš karto padėsite kibirą į šaltą vietą, tada jie bus paruošti tik po mėnesio. Tai yra gerai, jei norite pasiruošti žiemai. Jei norite juos paragauti kuo greičiau, pomidorus palaikykite kambario temperatūroje maždaug 3 dienas.