Vienas geriausių užkandžių prie mėsos patiekalų – džiovintos slyvos su pipirais ir česnakais. Su tuo ginčytis neįmanoma. Juk užkandis nepaprastai aštrus ir skanus. Jis puikiai dera su kepta paukštiena ir ant grotelių kepta mėsa, taip pat įvairiomis dešromis, dešrelėmis ir kitais šaltais užkandžiais.
Didžiulis kiekis prieskonių, česnakų ir aitriųjų paprikų papildo džiovintų vaisių skonį, padaro jį gilesnį ir sodresnį. Taip paprastos slyvos virsta tikru delikatesu, kurį galima išdidžiai patiekti ir ant šventinio stalo.
Kaip džiovintas slyvas konservuoti žiemai su pipirais ir česnakais
Svarbūs niuansai, kuriuos verta prisiminti. Pirma, slyvų veislė yra nesvarbi. Svarbu, kad vaisiai būtų prinokę ir tvirti. Kauliukas turi lengvai išsiimti. Antra, slyvas galite džiovinti tiek džiovykloje, tiek orkaitėje, tiek saulėje – priklausomai nuo orų ir galimybių.
Ingredientai
- 1,2 kg slyvų
- 6 skiltelės česnakų
- 0,5 a. š. druskos
- 200 ml saulėgrąžų aliejaus
- 0,5 a. š. raudonėlio
- 0,25 a. š. rozmarino
- 1 kardamono ankštis
- 1 aitrioji paprika
- 2 valg. š. cukraus
- 1 stiklinė obuolių acto
- 0,5 a. š. džiovinto baziliko
- 0,25 a. š. kalendros
- 1 cinamono lazdelė
Gaminimo eiga
1. Aitriąją papriką gerai nuplaukite ir nuimkite kotelį. Supjaustykite ją plonais griežinėliais. Nulupkite česnakus. Supjaustykite griežinėliais.
2. Slyvas kruopščiai nuplaukite. Perpjaukite jas per pusę ir pašalinkite kauliukus. Padėkite vaisius perpjauta puse į viršų ant grotelių. Pabarstykite druska ir cukrumi.
3. Slyvas džiovinkite džiovykloje 70 laipsnių temperatūroje 24 valandas. Minkštas ir lanksčias slyvas perkelkite į lėkštę.
4. Puode pašildykite aliejų.
6. Pabarstykite prieskonių mišiniu. Į stiklainį įpilkite 0,5 šaukštelio druskos ir 2 valg. š. cukraus. Padalinę supilstykite obuolių sidro actą.