Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Kaip konservuoti traškias cukinijas su česnakais: paprasto užkandžio receptas

Pasiruošimo šaltajam sezonui sezonas jau eina į pabaigą. Beveik kiekviena šeimininkė ir kiekvienas šeimininkas yra apsiginklavęs savo firminiais receptais, tarp kurių ypatingą vietą užima cukinijų konservavimas. Nežinau kaip jūs, bet negaliu nė dienos nieko neveikti. Juk sode dar liko tiek daug gėrybių! Taigi, šiandien pasidalinsiu su jumis savo nauja manija. Jūsų dėmesiui pristatau traškias cukinijas su česnakais, užkonservuotus žiemai.

Net ir ne patys aistringiausi cukinijų gerbėjai pamėgs šį receptą. Be to, cukinijas reikia vertinti dėl jų naudingų savybių, mažo kaloringumo ir universalumo. Šis receptas mums patiko, nes cukinijų skonis nėra ryškus. Šis skanėstas šiek tiek primena grybus. Be to, jis neįtikėtinai traškus ir gaivus.

Ingredientai

  • 4 cukinijos
  • 4 morkos
  • ryšelis petražolių
  • 2 valg. š. cukraus
  • 3 valg. š. acto
  • 2 skiltelės česnako
  • ryšelis krapų
  • 1 valg. š. druskos
  • 0,25 a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 3 valg. š. aliejaus

Gaminimo eiga

 

1. Nulupkite cukinijų žieveles, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais, o morkas – apskritimais. Susmulkinkite žalumynus.

cukinijos žiemai

2. Paruoštus ingredientus sumaišykite dubenyje, pabarstykite druska, cukrumi ir pipirais. Supilkite actą, augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Palikite kambario temperatūroje 4 valandas.

3. Mišinį sandariai sudėkite į švarius stiklainius.

4. Puodo dugną išklokite audeklu, kad stiklas nesprogtų. Uždenkite stiklainius dangteliais. Supilkite šiltą vandenį iki stiklainių šonų. Užvirus sterilizuokite ant silpnos ugnies.

cukinijos su česnaku žiemai

5. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite antklode. Palikite, kol visiškai atvės.

Esame tikri, kad žiemą traškios cukinijos su česnakais bus labai paklausios. Išbandykite ir jūs!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---