Bananai yra vienas iš populiariausių vaisių mūsų platumose. Jie yra beveik visų parduotuvių lentynose bet kuriuo metų laiku. Dėl šio vaisiaus prieinamumo jis yra labai populiarus daugelio desertų ingredientas: pyragai, suflė, pudingai, ledai ir kiti. Tačiau nedaugelis žino, kad iš jų galima pasigaminti paprastą ir labai biudžetinį skanėstą. Ar jums girdėta bananų uogienė?
Aš mėgstu bananus, todėl visada verdu dvigubą porciją. Norint gaminti bananų uogienę, geriau pasiimti šiek tiek pernokusius vaisius. Šį saldų patiekalą naudoju kaip įdarą blynams, vaikui dedu į varškę ir jogurtą.
Jums reikės:
- Bananų 500 g
- Cukraus 180 g
- Vanilinio cukraus 1 valgomojo šaukšto
- Citrinų rūgšties 1 šaukštelio
- Žvaigždinio anyžiaus 1 vnt.
Gaminimas:
Pirmiausia reikia sutrinti bananus šakute. Jums nereikia sutrinti iki vienalytės košės, jei lieka maži gabalėliai – tai nėra baisu.
Tada įpilkite cukraus, vanilinio cukraus, žvaigždinio anyžiaus ir citrinos rūgšties.
Uždėkite mišinį ant ugnies ir užvirkite. Tada išjunkite ugnį ir palikite uogienę 3-4 valandoms. Praėjus šiam laikui, vėl užvirkite ir pavirkite 10 minučių.
Uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite ir atvėsinkite.