Klasikinė aviečių uogienė yra tikra palaima šaltuoju metų laiku. Saldi, aromatinga ir tinka prie visko. Galite paruošti karštą gėrimą ir pyragą, valgyti su blynais ir tiesiog tepti ant duonos!
Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti mėgstamą uogienę kitaip. Jums tiesiog reikia įdėti bananų į uogienę. Uogienės skonis dėl to taps ypatingas ir primins vaisinę gumą. Iš pradžių atrodo, kad tai avietės, o paskui atsiranda bananų poskonis. Puikus derinys!
Aviečių uogienė
Avietė yra kaprizinga uoga. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad uogienę gaminti yra lengviau, nei bet ką kita, tačiau tai melas.
Geriausi virėjai aviečių uogienę gardina su žolelėmis – mėtomis, citrinžole arba baziliku. Kad nepermuštų uogų aromato, galite pridėti obuolių, kriaušių, mėlynių, bruknių, bananų. Avietės nedraugauja su braškėmis ir serbentais. Šios uogos užgoš stiprų aviečių aromatą.
Bananų ir aviečių uogienė turi ilgą galiojimo laiką. Galima gaminti ją iš šaldytų uogų. Svarbu paminėti, kad bananuose yra kalio, magnio, vitamino C, geležies, jaunystės vitamino E ir žinoma, serotonino – laimės hormono. Gaminti tokį skanėstą tiesiog būtina!
Jums reikės:
- 1 kg šviežių aviečių
- 250 g bananų
- 800 g cukraus
- 1 šaukštelio citrinos rūgšties arba vienos citrinos sulčių
Jei norite paruošti uogienę iš šaldytų aviečių, uogas atitirpinkite kambario temperatūroje ir išpilkite skysčio perteklių. Jei avietės prarado aromatą, gaminimo pabaigoje įberkite vanilino ir 30 ml konjako (1 kg uogų).
Gaminimas:
Avietes sudėkite į puodą storu dugnu. Norėdami sutrinti uogas, naudokite bulvių trintuvą arba blenderį.
Bananus smulkiai supjaustykite ir suberkite prie uogų.
Į uogų tyrę supilkite cukrų ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite ir pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite, kad nepridegtų.
Uogienę užvirkite ir sumažinkite ugnį. Užvirus virkite dar 10–20 minučių, maišydami ir nugriebdami susidarančias putas. Jei norite tirštesnės uogienės, virkite 30–40 minučių arba į uogienę įpilkite pektino (12–15 g 1 kg vaisių tyrės).
Nenuimdami nuo ugnies, uogienę supilkite į sausus sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Stiklainius su uogiene apverskite aukštyn kojomis, uždenkite šilta antklode ir palikite, kol visiškai atvės. Laikykite vėsioje vietoje.
Tikimės, kad jums ir jūsų artimiesiems ši aviečių uogienė patiks. Skanaus!