Paruošus begalę stiklainių su agurkais, pomidorais ir uogiene žiemai, nepamirškite šeimos narių, kurie mėgsta aštriai. Mano šeimai ypač patinka aitriosios paprikos medaus marinate – tikrai nuostabus užkandis. Beje, paruošimas užtrunka tik 10 minučių.
Intensyvus aštrus skonis švelniai susimaišo su saldžiu medumi, kuriame paprikos gali išstovėti tikrai ilgai. Vietoje medaus galite naudoti įprastą cukrų. Čia aprašytas receptas aitriosioms paprikoms medaus marinate, skirtas litro talpos stiklainiui. Bet aš rekomenduoju gaminti daugiau!
Jums reikės:
- Paprikų 700 g
- Acto 200 ml
- Medaus 2 šaukštų
Gaminimas:
Gerai nuplaukite aitriąsias paprikas. Dabar užpilkite jas verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutes.
Perkelkite paprikas į stiklainį. Po blanšavimo daržovės taps tikrai lanksčiomis.
Supilkite actą ant pipirų. Po kelių minučių perpilkite jį į kitą indą, įpilkite į actą medaus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Dabar užpilkite paprikas medaus ir acto marinatu, ir užsukite stiklainį.