Konservuoti baklažanai tikrai taps kone mėgstamiausiu jūsų užkandžiu. Geriausia tai, kad galėsite juos valgyti bet kuriuo sezonu!
Ingredientai:
- baklažanai – 2 kg
- trinti pomidorai – 2 l
- česnakai – 5-6 skiltelės
- svogūnai – 700 g
- saldžioji paprika – 1 kg
- rūgštūs obuoliai – 2 vienetai
- aitrioji paprika – 1 vienetas
- druska – 2 valgomieji šaukštai
- cukrus – 6 valgomieji šaukštai
- augalinis aliejus – 150 ml
- acto 9% – 8 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
Baklažanus supjaustykite dideliais kubeliais arba puslankiais. Paprikas ir svogūnus supjaustykite vidutiniais gabalėliais.
Pomidorų masę sudėkite į didelį puodą ir pakepkite 5–7 minutes, tada įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite baklažanus, paprikas, svogūnus, įberkite druskos, cukraus ir viską kartu kepkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Nepamirškite periodiškai maišyti.
Įdėkite susmulkintą nedidelę aitriąją papriką (tik nepamirškite pašalinti sėklų). Tuomet sudėkite mažais kubeliais supjaustytus obuolius ir susmulkintas česnako skilteles.
Įpilkite acto ir gerai išmaišykite, virkite dar 10 minučių. Sudėkite karštas daržoves į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Tada apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite, kol visiškai atvės.
Iš nurodyto ingredientų kiekio gausite maždaug 5 litrus daržovių konservavimui. Skanaus!